Hrvat u 34. godini pred transferom karijere: Vlahović dobija konkurenciju u napadu?

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Ante Budimir (33), hrvatski napadač, mogao bi postati novo pojačanje Juventusa u januaru, prenose španski mediji. Naime, italijanski velikan traži dodatnu podršku u napadu, gde bi Budimir mogao da odigra ključnu ulogu kao zamena za Dušana Vlahovića.

Njegove igračke karakteristike savršeno se uklapaju u fudbalske ideje Tijaga Mote, a iza sebe ima bogato iskustvo u španskoj Osasuni, čiji je član od oktobra 2020. godine.

U dresu Osasune, Budimir je tokom četiri godine nastupio u 146 utakmica, postigao 51 gol i upisao šest asistencija. Ove sezone je već četiri puta zatresao mrežu u devet odigranih mečeva. Budimir nije stranac ni italijanskom fudbalu, jer je već imao priliku da igra u Italiji, što dodatno povećava njegovu vrednost na tržištu.

Hrvatski napadač je ranije nastupao za Krotone, gde je u 83 utakmice postigao 27 golova i zabeležio šest asistencija, dok je za Sampdoriju upisao 14 nastupa i jedan gol. Takođe je nosio dresove Intera iz Zaprešića, Majorke, Lokomotive i Sent Paulija. U dresu reprezentacije Hrvatske odigrao je 27 utakmica i postigao tri gola.

Prema proceni Transfermarkta, Budimir trenutno vredi oko pet miliona evra, a ugovor sa Osasunom mu traje do leta 2027. godine.

(Telegraf.rs)