Zvezda pred gostovanje Monaku završila važne potpise

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće u utorak Monaku od 18. 45, u okviru trećeg kola ligaške faze Lige šampiona, a isti dan sa "Kneževima" će odmeriti snage i omladinska selekcija crveno-belih.

Tako su na Marakani, pet dana uoči gostovanja u Monaku, završena četiri potpisa, koji su i te kako važni za Omladinsku školu kluba iz Ljutice Bogdana, ali i za omladinsku selekciju koja igra u Ligi šampiona za mlade.

Dvojica omladinaca, Davorin Tošić i Strahinja Stojković, rođeni 2007. godine, produžili su ugovore sa crveno-belima. Osim njih, prve profesionalne ugovore sa Zvezdom potpisali su Ognjen Ivković i Strahinja Baucal, momci koji nose dres kadetske selekcije crveno-belih.

Potpisivanju govora prisustvovali su predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović i direktor Omladinske škole, Nikola Jelić, koji nije krio zadovoljstvo zbog potpisa.

- Svaki potpis i obnova ugovora su važni za našu akademiju. U poslednje vreme dosta igrača iz Omladinske škole prelazi u prvi tim Crvene zvezde. Veoma smo srećni kada momci debituju i nastupaju za seniorski sastav. Primer je Andrija Maksimović, koji je nedavno debitovao za A selekciju reprezentacije Srbije. U četvoricu fudbalera koji su danas promovisani imamo beskrajno poverenje. Sa Strahinjom Stojkovićem i Davorinom Tošićem smo produžili ugovor, oni su standardni reprezentativci naše zemlje. Verujemo u njihov kvalitet i smatramo da će u narednom periodu Crvena zvezda imati benefite od partija u prvom timu. Ognjen Ivković, koga smo angažovali iz Brodarca, je danas postao profesionalac. Ima svetlu perspektivu, jer igra podjednako dobro na pozicijama desnog i centralnog beka. Takođe, redovno igra za nacionalni tim, a očekujemo da i ove i naredne godine bude važna karika u našoj akademiji. Najmlađi u ovoj grupi je Strahinja Baucal, jedan od najtalentovanijih defanzivaca u regionu u generaciji 2009. Stigao je u naše redove iz Vojvodine, samim tim što igra za godinu dana stariju generaciju pokazuje veliku perspektivu. Zadovoljni smo kako se adaptirao na klub i Beograd i očekujemo da raskošan potencijal podigne na viši nivo - poručio je Nikola Jelić.

(Telegraf.rs)