Legendarni fudbaler "zagrmeo" zbog Totenhema: "Posle svega što sam učinio za njih..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn (57) nedavno je izrazio nezadovoljstvo prema svom bivšem klubu Totenhemu, najavivši da će navijati protiv njih u predstojećem meču sa Rendžersom u Ligi Evrope, koji se igra u decembru.

Gaskojn je frustriran činjenicom da mu Totenhem, kako tvrdi, želi naplatiti ulaznice, uprkos njegovom doprinosu klubu tokom igračke karijere.

- U Glazgovu kod Rendžersa sam uvek dobrodošao, dok sam od Totenhema tražio nekoliko ulaznica i dobio odgovor da za svaku trebam da platim 400 funti. Mislio sam - nakon svega što sam učinio za klub..." rekao je Gaskojn, koji je četiri sezone proveo u Totenhemu i tri u Rendžersima. Pored njih, igrao je i za Njukasl, Lacio, Midlzbro, Everton, Barnli, kao i za kineski Đansu i Boston United. Takođe, sa Totenhemom je osvojio FA kup 1991. godine.

Njegova agentica, Keti Dejvis, pokušala je da objasni situaciju i razjasni komentare svog klijenta: "Želim da pojasnim Polove komentare. Ovo nije tačan prikaz njegovog odnosa s Totenhemom. Klub ga je uvek podržavao, kao i sve svoje bivše igrače. Mislio je na ulaznice koje je tražio za neke svoje saradnike, a ne za sebe. Polu nikada nije naplaćena ulaznica za utakmice Totenhema," izjavila je Dejvis za britanski list Standard.

Ova situacija dodatno je osvetlila Gaskojnovu kompleksnu vezu sa Totenhemom, dok se istovremeno suočava s izazovima u pogledu svog mesta u fudbalskoj istoriji.

Inače, Gaskojn se poslednjih godina nalazi u žiži javnosti zbog svog burnog života, alkohola i drugih poroka.

(Telegraf.rs)