Skandalozan transparent navijača tzv. Kosova: "Pokazali smo da je ovo zemlja Albanaca..."

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Erkin Keci / AFP / Profimedia

Navijači tzv. Kosova istakli su skandalozan transparent tokom utakmice protiv reprezentacije Kipra, a kojim su istovremeno hteli da pošalju poruku gostima koji ne priznaju ovu lažnu državu!

Naime, Dardanci (tako se zovu navijači) su na tribinama digli transparent na kom se videla mapa Kosova sa albanskom zastavom u sredini, dok su tamošnji mediji isti pokušali da objasne ovim rečima:

- Ovo je pokazalo da je naša zemlja zemlja Albanaca, a ne kako smo navikli da vidimo koreografije u mnogim zemljama protiv Kosova - objašnjava "Telegrafi" ovaj transparent.

Tzv. Kosovo je ovaj drugi meč meč dobilo rezultatom 3:0 i na taj način su obezbedili najmanje drugo mesto u grupi C divizije Lige nacija, što im donosi četvrtfinale za plasman u B diviziju.

Podsetimo, igrači lažne države Kosovo u septembru, u jednom trenutku, nisu hteli da igraju protiv Kipra u gostima , jer su navijači te selekcije okačili transparent "Kosovo je Srbija."

Ubrzo je reagovalo obezbeđenje i zamolilo navijače da uklone parolu, a takođe je i sa razglasa istaknuto da se učini isto. Navijači su na kraju i skinuli transparent, pa je meč posle prekida nastavljen.

(Telegraf.rs)