Bosanci žestoko osudili povike "Ubij Srbina" u Zenici: "Sramota, nedopustivo! Zar ovako u 2024. godini..."

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printscreen/Klix.ba

Dan nakon skandaloznih povika "Ubij Srbina" sa stadiona u Zenici na meču između Bosne i Hercegovine i Mađarske u Ligi nacija, stiže i glas razuma. Svojevrsni eksces navijača osudili su mnogobrojni tamošnji portali, koji pod rečima "sramota" i "nedopustivo" opisuju ponašanje gledalaca na ovom susretu.

Kako je juče navedeno, mađarski navijači su prvi poveli navijanje usmereno protiv Srba i Srbije, da bi im se potom priključili i navijači BiH na stadionu. Sve se desilo na samom kraju utakmice.

Na portalu sportsport.ba pojavio se tekst koji osuđuje ponašanje navijača na stadionu u Zenici, gde se navodi da su to "scene koje jednostavno ne želimo gledati na sportskim borilištima".

- U jednom trenutku gostujući navijači su počeli skandirati "ubij, ubij Srbina" i umesto da se na njhov sraman potez odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar - piše dalje ovaj portal.

Dodaje se da ovaj čin samo unižava ugled Bosne i Hercegovine i da zaslužuje osudu celokupne javnosti.

- Na taj način narušen je ugled Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno će ove slike i snimci obići Evropu i naići na osudu celokupne javnosti - dalje piše u ovoj kolumni.

Zaključuje se da je prosto neverovatno da u 2024. godini i dalje čujemo ovakve navijačke ispade.

- Rekli bismo s potpunim pravom. Opravdanja za ovakve i slične stvari ne sme biti jer nedopustivo je da u 2024. godini s tribina i dalje čujemo ovakve povike - zaključuje se u tekstu ovog portala.

(Telegraf.rs)