Dao gol protiv Zvezde u Ligi šampiona, danas se potpuno izblamirao: Hteo da izvede penal, a pao na zadnjicu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Twitter / Printscreen / Macler & Goler

Večerašnje utakmice u Ligi nacija donele su nam i jedan potpuno bizaran detalj, a koji se odigrao na Islandu gde je gostovala reprezentacija Turske, koja na kraju jeste uspela da dođe do pobede, ali...

Prepričavaće se detalj iz 54. minuta meča u kojem je glavnu ulogu imao fudbaler koji je ne tako davno u dresu Intera u 2. kolu Lige šampiona postigao gol protiv Crvene zvezde u pobedi od 4:0.

Reč je naravno o Hakanu Čalhanogluu, koji je trebalo da izvede penal za svoj nacionalni tim pri rezultatu 1:0 za Islanđane.

Zatresao mrežu jeste, a da je priznat gol - pa nije... Jer prilikom izvođenja penala, Čalhanoglu se okliznuo i pao na zadnjicu. Lopta je udarila i od jednu i od drugu njegovu nogu, što nije po pravilima.

U VAR sobi su pregledali taj detalj i odmah javili glavnom sudiji Silvestraku iz Poljske da ovaj gol ne može da bude priznat i umesto toga je dosuđen indirekan udarac.

Turska je do kraja preokrenula, Čalhanoglu je čak i dao jedan gol i to sa bele tačke u 67. minutu, ali su najzaslužniji za pobedu bili Arda Guler i Kerem Akturkoglu, koji su tresli mrežu u sam smiraj utakmice, u 88. i 95. minutu.

Pogledajte u snimku kako je to izgledao ovaj komični penal koji je Čalhanoglu izveo.

(Telegraf.rs)