Glazer četiri puta vadio loptu iz mreže, Bosna i Hercegovina nadomak ispadanja u Ligu B posle novog poraza

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Fudbaleri Bosne i Hercegovine nalaze se nadomak ispadanja u Ligu B u Ligi nacija, pošto su večeras poraženi od selekcije Mađarske na domaćem terenu, tako da na svom kontu i dalje imaju samo taj jedan bod koji su osvojili protiv večerašnjeg rivala iz prvog susreta - 0:2 (0:1).

Mađari večeras nisu sebi dopustili da dožive novi kiks, već su na vreme postigli po gol na kraju prvog i početku drugog poluvremena i tako rešili pitanje pobednika.

Oba gola za Mađare postigao je sjajni Dominik Soboslaj koji je prvo matirao golmana BiH u 38. minutu, a potom je istu stvar uradio i u 50. sa bele tačke.

Situacija je takva da pred novembarski prozor i dva poslednja meča, Bosna ima samo jedan jedini bod, dok su Mađari i Holanđani sada već daleko ispred sa po pet, a Nemci su prvi sa 10.

Foto: Tanjug / AP

U drugom meču te grupe, Nemci su posle dosta "VAR" muka na kraju minimalnim rezultatom, potpuno zasluženo, savladali Holandiju - 1:0.

Za Nemce je igrao i Pavlović, dok je jedini pogodak postigao mladi Leveling i to nakon što mu je Slavko Vinčić poništio prvi gol posle pregledanja VAR-a iz drugog minuta. Ovaj drugi iz 64. minuta ostao je da stoji i prevagnuo je u korist Pancera.

Nije ovo bilo dobro veče ni za Omrija Glazera, pošto je golman Crvene zvezde vadio loptu iz gola čak četiri puta protiv Italije uz težak poraz Izraela u gostima - 4:1 (1:0).

Bilo je potrebno vremena Italijanima da probiju bedem Glazera i tek u 41. minutu su postigli prvi gol preko Retegija, ali je drugo poluvreme donelo dominaciju tima sa Apenina.

Prvo je u 54. minutu Di Lorenco duplirao prednost na 2:0, zatim je usledio pogodak Abu Fanija za 2:1, ali su Fratezi u 72. i Di Lorenco u 79. minutu potvrdili trijumf Azura.

Foto: Tanjug / AP

I za kraj, tu je bio derbi meč između Belgije i Francuske, koji je posle mnogo drame, žutih, crvenih kartona, promašenih penala, ali i pogođenih, pripao Galskim petlovima - 1:2.

Prvo je u 23. minutu sa bele tačke bio neprecizan Tilemans, da bi na drugoj strani stigla kazna, pošto je Kolo Muani u 35. minutu doneo prednost Francuzima sa bele tačke.

Ipak, Belgija je izjednačila na 1:1 preko Opende u trećem minutu nadoknade prvog dela, da bi drugo poluvreme donelo potpuno ludilo.

Prvo je Francuzima poništen pogodak zbog igranja rukom Konea u 60. minutu, ali je Kolo Muani na dodavanje Dinja samo dva minuta kasnije obradovao francuske naviajče. Međutim, strepeli su do kraja u ovom nacionalnom timu, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Čuameni.

Belgijanci jesu imali šanse za izjednačenje, ali ih nisu iskoristili, pa je Francuska upisala jako velika tri boda.

(Telegraf.rs)