"Dobri stari dani": Zvezdi je vratio titulu u Superligi u čuvenom napadačkom tandemu, sad se podsetio Marakane

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su bili u izuzetno ogromnoj rezultatskoj krizi u periodu od 2007. pa sve do 2014. godine, kada su konačno uspeli da dođu do titule. Te sezone, titula je osvojena, a najviše zasluga ide napadačkom tandemu koji su činili Dragan Mrđa i Nigerijac Abiola Dauda, koji je tako postao i miljenik Delija.

Abiola Dauda je stigao na izuzetno mala vrata na Marakanu, došao je osmog februara 2013. godine iz Kalmara poslednjeg dana prelaznog roga, a na svoje prve golove je čekao mesec dana, kada je u utakmici protiv Hajduka iz Kule postigao dva gola u pobedi od 3:0. On je u toj polusezoni odigrao i 11 utakmica u ligi, tokom kojih je postigao četiri gola.

Ipak, u drugoj sezoni je bio mnogo bolji, tada je odigrao u prvenstvu 20 mečeva, a postigao je i tri 11 golova, uz tri asistencije, što je bilo dovoljno da zajedno sa Mrđom donese pehar u Superligi Srbije.

Zvezda je potom i zaradila od njegove prodaje, jer je za 500.000 evra otišao u Vitese, nakon kog je igrao i za Harts, Atromitos, Giresunspor, Larisu, Panetolikos, Apolon, Mohamedan i Jonikos, dok sada nastupa za Aris.

Gde god je bio, Dauda je postizao golove, pa je uvek bio i miljenik.

Nedavno je posetio Marakanu, a sada se podsetio i jednog od svojih golova.

- Dobri, stari dani u crveno-belom dresu - napisao je Dauda uz snimak svog gola koji je postigao protiv Spartaka iz Subotice.

Čak ga je jedan od navijača upitao na Tviteru i zašto je otišao, a on je kratko poručio.

- Prodat sam brate, da bi zaradili neki keš.

(Telegraf.rs)