Saša Ilić posle otkaza upitan o radu Milorada Mažića: "O njemu mogu da kažem samo..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Došao je prošle sezone kao spasilac, a u novoj je dočekao da dobije otkaz posle jedanaest kola. Saša Ilić se rastao sa Nižnjim Novgorodom iako je tim bio izvan zone ispadanja sa 12 bodova, ali su apetiti čelnika porasli.

Vikotr Gončarenko je već postoa njegov naslednik, a legenda Partizana je se u intervjuu za "Matč TV" dotakao svog odlaska iz kluba, ali pričao i o brojnim drugim temama.

Nije želeo previše da se dotakne odluke kluba, a potom je govorio o svojoj napadačkoj filozofiji kojak ovde nije mogla da prođe.

- Vidite, u ovom slučaju mnogo zavisi od igrača. Kada sam igrao u različitim timovima i borio se sa njima za titule, pokazivali smo potpuno različite stilove igre. Svaki menadžer na svetu bi voleo da njegov tim liči na Mančester siti, ali to je nemoguće. Mislite li da sam želeo da Nižnji igrao kao protiv Dinama iz Mahačkale? Ne, naravno da ne, ali tako su se razvile okolnosti. Moje mišljenje je da Nižnji sada igra bolje nego u maju.

Dobio je i pitanje vezano za rad sudija u Rusiji, a onda pomenuo Milorada Mažića.

- Nisam imao nikakvih problema sa njima. Znam da je sada šef sudijske službe u Rusiji bivši srpski sudija Milorad Mažić i o njegovom radu mogu da kažem samo dobre stvari.

Nije želeo da izdvaja srpske igrače u ligi i istakao je da svi imaju kvalitet. Posebno je pozdravio Sašu Zdjelara, sa kojim je delio opremu Partizana. Vezista je nedavno Sašu nazvao prijateljem i kapitenom.

- Nadam se da može da postane legenda CSKA kao Tošić. Znate da je Zoran proveo mnogo sezona tu, radio neverovatne stvari na terenu, bio najbolji u tom periodu. Saša je tek u trećoj sezoni u CSKA. Teško mi je još da kažem da li će postići istu ljubav kao Tošić, ali je važan igrač.

Upitan je i za rad Dejana Stankovića, a onda je spomenuo Marka Nikolića.

- Igrao sam sa Stankovićem, on je odličan fudbaler. I sviđa mi se način na koji radi u Spartaku. Istovremeno, sviđa mi se kako Marko Nikolić radi i pokazuje se u CSKA. Želim samo da im poželim sreću u borbi za titule - rekao je Saša Ilić za "Matč TV", a onda istakao da će se u narednom periodu posvetiti porodici, ali da će razmotriti ponude ako ih bude bilo.

(Telegraf.rs)