U Zvezdu došao kao veliko pojačanje na levom beku: Sad nastupa kao zadnji vezni u beton ligi i igra 90 minuta

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Kroz Crvenu zvezdu je prodefilovao ogroman broj fudbalera u prošlosti, kada ne bismo gledali preterano daleko, da samo ostanemo u drugoj deceniji 21. veka, ponovo ostaje velik broj igrača. Neki su se snašli van Marakane, neki su odavno batalili fudbal, a neki igraju u beton ligama. Jedan od njih je i Stevan Reljić.

Tog januara 2010. godine u ekipu sa Marakane je stigao Stevan Reljić, levi bek iz Rudara iz Pljevlja i prema rečima tadašnjeg sportskog direktora, radilo se o vrhunskom talentu i igraču koji je trebalo da bude budućnost kluba.

Sve je nekako izgledalo da bi on trebalo da bude "sledeća velika stvar" na Marakani.

- Izuzetno cenim Stevana još od ranije pošto sam mu bio trener. Igra na mestu levog beka, ima izuzetne fizičke predispozicije, služi se i levom i desnom nogom, ofanzivan je... Biće veliko pojačanje - pričao je tada Ivan Adžić.

Ipak, u tom prvom mandatu je Reljić skupio tek pet mečeva za polusezonu, a onda i 10 u drugoj, bez preteranog učinka. Zvezda je tad odlučila da ga pošalje na pozajmicu u Borac iz Čačka, a potom ga je kupio i Vardar. Dobio je i novu priliku Reljić, pre nego je otišao u Konkordiju, odakle se vratio u Rudar u kom se penzionisao 2018. godine.

Između ostalog je Adžić tada rekao i da Reljić može da igra na poziciji zadnjeg veznog, što nije igrao nikad u profesionalnoj karijeri, ali igra sada, nastupajući za ekipu Rudara iz Bresnice, koja nastupa u Moravičkoj okuržnoj ligi.

Reljić je standardan u ekipi Rudara, koji je na 11. mestu u ovom takmičenju.

(Telegraf.rs)