Čukarički ove sezone imao čak 9 bonusa na terenu, jedan od njih je igrao na svim mečevima

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Godinama unazad Čukarički se u srpskom fudbalu iskristalisao kao rasadnik talenata kada su u pitanju mladi igrači, što smo mogli da vidimo i kroz sjajne prodaje koje je klub sa Banovog brda imao!

Takva transfer politika pokazala se kao pun pogodak, te utuda i ne čudi što su Brđani i ove sezone dali priliku tim bonus igračima da pokažu šta umeju.

Prednjače dvojica prvotimaca, golman Lazar Kaličanin, koji je od 11 mečeva osam puta bio na golu Brđana, i u međuvremenu je stekao i status mladog reprezentativca Srbije. Takav slučaj je i sa Nikolom Stankovićem koji igra podjednako dobro na poziciji desnog beka i defanzivnog veziste. Obojica su zabeležili po 720 minuta.

Jedini koji je nastupao u svih 11 mečeva je napadač Mihajlo Cvetković, momak koji još nije napunio 18 godina, ali je sakupio zavidnih 431 minut ove sezone. Često su priliku dobijali Viktor Rogan, Uroš Miladinović i Vojin Serafimović, sva trojica imala su i zapažen učinak u mečevima u kojima su bili na terenu.

Uroša Kabića je povreda sprečila da dobije više šanse, dok su na terenu od „bonus“ bili još Mitar Ergelaš i Andrej Subotić.

Šansu čekaju još Vladan Čarapić, Lazar Stojanović i Andrej Bačanin, momci koji su nosioci igre omladinskog tima Čukaričkog, ali su konstantno na treninzima prvog tima, često i u protokolu za mečeve Super lige Srbije.

Foto: MN Press / Marko Metlaš

Bonusi Čukaričkog u sezoni 2024/25 (po broju odigranih minuta):

1. Nikola Stanković 720

2. Lazar Kaličanin 720

3. Mihajlo Cvetković 431

4. Viktor Rogan 360

5. Uroš Miladinović 347

6. Vojin Serafimović 297

7. Uroš Kabić 83

8. Mitar Ergelaš 3

9. Andrej Subotić 1

(Telegraf.rs)