Slovenija golčinom sačuvala nade za plasman u Ligu A! Mlakar sa 16 metara pocepao mrežu u Kazahstanu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Arena Sport Premium / Printscreen

Fudbaleri Slovenije ostvarili su veoma važnu pobedu u 4. kolu Lige nacija u fudbalu, pošto su na gostujućem terenu osvojili sva tri boda protiv selekcije Kazahstana - 0:1 (0:0).

Slovencima je ovaj duel bio jako važan kako bi uhvatili priključak u odnosu na prvoplasirane Norvežane. I može se reći da su danas bili daleko bolji rival u odnosu na domaćina, što je na kraju krunisano pomenutom minimalnom pobedom.

Jedini gol na ovoj utakmici postigao je Jan Mlakar u 55. minutu i bio je to zaista spektakularan gol sa oko 16 metara, pošto je Slovenac rešio da šutira iz sve snage i da na kraju zatrese mrežu.

Golman Kazahstana pokušao je da zaustavi taj udarac, ali nije zaista imao nikakve šanse, jer je šut išao velikom brzinom.

Slovenci su sada na sedam bodova iz četiri utakmice, a i Norvežani su takođe na sedam bodova, ali sa utakmicom manje, koju treba da odigraju protiv Austrije u gostima kasnije večeras. Jasno je da će zemlja iz nekadašnje Jugoslavije večeras navijati za svoje komšije sa severa.

(Telegraf.rs)