Problemi za Barselonu: Dvojica bivših igrača tužila Katalonce, žele 13 miliona evra

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Serhio Aguero tužio je Barselonu zbog duga od tri miliona evra, tvrdeći da mu klub još uvek nije isplatio dogovorenu otpremninu više od dve i po godine nakon što je napustio klub.

Argentinski napadač je 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom, nakon što je besplatno stigao iz Mančester Sitija. Ipak, njegov boravak u klubu bio je kratak, jer je posle samo pet odigranih utakmica, sa 33 godine, bio primoran da završi karijeru zbog zdravstvenih problema sa srcem.

U decembru iste godine, klub i Aguero su postigli dogovor o prevremenom raskidu ugovora, uz obavezu Barselone da mu isplati garantovana primanja za prvu godinu. Međutim, do danas ta isplata nije realizovana.

Tadašnji direktor Barselone Mateu Alemani verovao je da će ovaj iznos biti pokriven iz osiguranja, ali se ta računica pokazala pogrešnom. Osiguranje je odbilo da plati tri miliona evra, navodeći da je Aguero došao u Barselonu sa već postojećim srčanim problemima. Da su klub i Aguero završili na sudu, otkriveno je tek nedavno, kroz objavljeno finansijsko izveštajanje Barselone.

- Bivši igrač Serhio Aguero podneo je zahtev za tri miliona evra, koji, prema njegovim tvrdnjama, klub duguje kao deo sporazuma o raskidu radnog odnosa. Do 21. juna 2024. godine nije postignut dogovor o mirenju, a Barselona sada čeka odluku lokalnog suda o narednim koracima - stoji u izveštaju.

Nažalost po Barselonu, Aguerova tužba nije jedina. Agenti Osmana Dembelea, iz kompanije "Scores Sports Management", traže čak 10 miliona evra od kluba. Dembele je 2022. godine pristao na smanjenje plate pod uslovom da dobije polovinu od sledećeg transfera. Prema tom dogovoru, od transfera u PSŽ vrednog 50 miliona evra, polovinu je trebalo da podele Barselona i njegovi menadžeri. Dok je Dembele dobio svojih 25 miliona, njegova agencija nije primila svoj deo dogovorenog novca.

(Telegraf.rs)