Radujko čestitao Orlovima, pa poručio: "Hvala svima na podršci, teren će biti u mnogo boljem stanju za Dansku"

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: FSS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branko Radujko zahvalio se svima na podršci reprezentaciji u pobedi Orlova nad Švajcarskom 2:0 i najavio da će teren u Leskovcu biti u mnogo boljem stanju za meč protiv Danske u novembru.

- Čestitam igračima i stručnom štabu reprezentacije Srbije na izuzetnoj borbi i zasluženoj pobedi nad Švajcarskom, koju smo svi dugo iščekivali. Takođe, želim da se zahvalim našim navijačima, medijima, bivšim reprezentativcima, kao i državnom rukovodstvu i svima koji su nesebično pružili podršku našoj reprezentaciji sinoć u Leskovcu - rekao je Radujko za sajt FSS.

Utisak posle velike pobede donekle je pokvarilo loše stanje terena, za koje FSS preuzima odgovornost.

- Reč je o posledici neadekvatnog održavanja u prethodnom periodu, a propusti koje smo zatekli, poput ovog sa terenom u Leskovcu, su jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti. Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio. Oni su vrednost za buduća vremena i tako ćemo se prema njima odnositi - dodao je Radujko.

Generalni sekretar FSS je rekao da je uveren da će se to brzo promeniti.

- Želimo da uspostavimo najviše standarde u svim segmentima, uključujući i stanje fudbalskih terena. To je i naša obaveza koju ćemo da preuzmemo sa punom ozbiljnošću, vrednim radom i konkretnim rezultatima. U skladu sa tim, za utakmicu protiv Danske, u novembru, teren na stadionu "Dubočica" u Leskovcu biće u znatno boljem stanju. To će pokazati da u FSS menjamo stvari na bolje - zaključio je Radujko.

(Telegraf.rs/Tanjug)