"Drago mi je da tako kažu": Pavloviću prija poređenje sa jednim od najboljih fudbalera ikada

M. M.
D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odigrao je Strahinja Pavlović još jedan sjajan meč u dresu reprezentacije Srbije i možemo slobodno da kažemo da barem pola prvog gola Orlova protiv Švajcarske (2:0) ide na njegovu adresu!

Sjajno se borio, izvukao je faul iz kog je Lazar Samarddžić naterao rivala da postigne autogol, imao je i neke čarke, a posebno je Strahinja privukao pažnju tako što je uspeo da stigne na drugu stranu terena i izbori se za slobodnjak.

- Borba za svaku loptu, to je nešto što me krasi. I ovu ekipu. Borba do poslednjeg atoma snage, to ste videli i publika je osetila. To dođe kao nagrada za veliku borbu, vratilo nam se sve i Rajković je uspeo da odbrani penal - rekao je Pavlović i dodao:

- Atmosfera je bila odlična, i partija sa naše strane. Konačno smo im se revanširali. Uvek su bili jako nezgodna ekipa za nas. Dobro trče, teško im je uzeti loptu iz presinga, zato smo prvih 20 minuta bili malo povučeniji i ond asmo posle uspevali da presingujemo i dobijemo meč.

Na pitanje otkud takva motivacija na ovom meču, Pavlović je stigao i da se našali.

- Nisam igrao tri utakmice poslednje za Milan, pa sam imao više snage. Ja sam uvek motivisan kad igram za Srbiju, želeo sam da pomognem ekipi. Pogotovo jer smo imali problem da kroz posed napravimo šanse. Onda sam ja kroz te polukontre i kontre pokušavao da napravim nešto. I eto, bilo je dobro.

Na šalu da se pominje da je duh Franca Bekenbauera ušao u njega, reprezentativac Srbije je kratko uz osmeh poručio:

- Drago mi je da tako kažu.

(Telegraf.rs)