Naredni koraci u Partizanu: Ljajić priprema Skupštinu i počinje sa razgovorima, prioritet je UEFA licenca

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ako sve bude po planu utanačenom u četvrtak popodne, ulazak Rasima Ljajića u Partizan se očekuje od narednog ponedeljka. Tada će, između ostalog, osim pripreme Skupštine zakazane za 21. oktobar, budući predsednik crno-belih početi sa razgovorima, konsultacijama u različitim sektorima kluba - sportskom, uključujući i omladinsku školu, sa marketingom, finansijama, a moraće da se pozabavi i monitoringom UEFA, koji klub iz Humske takođe očekuje ovog meseca.

Ljajić će, kako je to definisano i u zvaničnom saopštenju koje je klub izdao posle sastanka sa odlazećim predsednikom Miloradom Vučelićem, oformiti Privremenu komisiju na čijem će čelu i biti sa nekim od saradnika čiji deponovani potpis dozvoljava nesmetano funkcionisanje svih službi kluba. Pomenuti Privremeni organ će u narednim mesecima rukovoditi klubom i pripremiti prvo zborove, zatim i izbornu Skupštinu.

U tom periodu, kako se može čuti iz izvora bliskih Humskoj, Ljajić koji važi za pragmatičnog, odmerenog čoveka, ne želi ništa da "lomi preko kolena", već je ideja da obavi pomenute razgovore sa svima, da stekne uvid i sliku u trenutno stanje u Partizanu. Iz tog razloga se zvanično ustoličenje na mesto predsednika, kao i formirabnje novog skupštinskog saziva, odnosno Upravnog odbora, ne očekuje pre zime, možda čak i proleća 2025. godine.

Otuda će na narednom zasedanju najvišeg klupskog tela biti raspušten i trenutni saziv delegata Skupštine, dok će sa povlačenjem Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure sa njima otići i aktuelni Upravni odbor.

Kako smo tokom jučerašnjeg dana pisali, prioritet - pored navedenog pripremanja korenitih promena - u ovom trenutku je obezbeđivanje uslova za dobijanje UEFA licence, za narednu godinu.

Razgovorom Vučelića i Ljajića u četvrtak i ta nedoumica je razrešena, te će odlazeći i budući predsednik zajedničkim snagama, odnosno razgovorima sa državnim vrhom, nastojati da obezbede prvu polovinu sume koju je neophodno položiti u oktobru. Krajem marta 2025. godine drugi deo novca za licencu će biti briga samo Ljajićeve administracije.

(Telegraf.rs)