Čuveni fudbaler optužen za pokušaj silovanja polusestre: Davao je golove na 3 Mundijala, debitovao kod Srbina

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Credit: Ronaldo Schemidt / AFP / Profimedia

Čuveni meksički fudbaler Kvatemot Blanko, jedna od najboljih napadača u istoriji te zemlje, optužen je od strane svoje polusestre Blanke Fabiole za pokušaj silovanja.

List "El Financiero" javlja da je Blanka podnela prijavu Tužilaštvu i navodi da se pokušaj silovanja dogodio unutar Službene rezidencije u Morelosu - gde Blanko "radi" kao guverner. Podsetimo, on se nakon fudbalske karijere dao u političke vode.

Žrtva u prijavi navodi da se  i da je Blanko pretio da će je smeniti s njenog mesta u Sekretarijatu za ekonomski razvoj i rad, a nekadašnji fudbaler moraće da se pojavi pred vlasitma kako bi svedočio o ovom slučaju i dao svoj iskaz.

Fudbal je zvanično napustio 2016. godine, nakon igranja za Ameriku, Neksaku, Verakruz, Čikago Fajer, Santos Lagunu i monge druge klubove. Između ostalog i Valjadolid u Evropi. Imao je problema sa povredom u Španiji, nije igrao osam meseci, a na 23 meča dao je tri gola - jedan Realu iz Madrida.

Za Meksiko je nastupao na tri Svetska prvenstva, 1998, 2002. i 2010. godine i na sva tri je postigao barem po gol. Debitovao je 1995. godine kada je selektor Meksika bio Bora Milutinović.

Na 119 utakmica za nacionalni tim dao je 38 golova. osvojio je Kup konfederacija i KONKAKAF Gold Kup.

U braku je sa Natalijom Rezende s kojom ima sina, dok iz prethodnih veza takođe ima sina i ćerku.

(Telegraf.rs)