Grčki navijač doneo karton sa brutalnom porukom za Engleze, udario je tamo gde ih najviše boli

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Zahvaljujući Vangelisu Pavlidisu, dvostrukom strelcu u četvrtak veče, fudbalske reprezentacija Grčke napravila je veliko iznenađenje i sa 2:1 je pobedila Englesku na Vembliju, u okviru Lige nacija!

Pored toga što ih je Pavlidis u nadoknadi vremena "ujeo za srce", engleskim navijačima so na ranu sipali su i malobrojni Grci koji su sa sobom poneli transparent zanimljive sadržine.

Naime, kamera je tokom prenosa uhvatila jednog grčkog navijača koji je u rukama držao karton na kom je pisalo: "Nikad nećete pevati da ste prvaci Evrope!"

Naravno, u pitanju je jasna aluzija na to da su grci 2004. godine bili prvaci Starog kontinenta, dok Englezi bukvalno godinama "umiru" za titulu prvaka Evrope. Nekoliko puta su bili blizu, ali...

Podsetimo, Engleska je na poslednja dva EP igrala finale. Prvo su pre tri godine izgubili u Londonu od Italije, da bi ovog leta dobili šamar i od Španije. U međuvremenu su promenili selektora, kao i grci, s tim što Heleni sjajno guraju sa Srbinom Ivanom Jovanovićem na klupi.

(Telegraf.rs)