Brazil se spasio u 89. minutu, Rondon pokvario žurku Argentine

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Brazila uspela je nekako da preživi gostovanje Čileu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, iako su već od 2. minuta gubili posle ranog pogotka Eduarda Vargasa!

Međutim, tada su na scenu stupili igrači Botafoga Igor Žezus i Luiz Enrike koji su pogađali u finišu prvog poluvremena i same utakmice za potpuni preokret i zlata vrednu pobedu Brazilaca.

Žesus je mrežu domaćeg tima tresao u nadoknadi prvog poluvremena, kada je odlično iskoristio centaršut sa desne strane i glavom matirao Kortesa - inače najgore ocenjenog igrača na utakmici (5.6 ocena).

I kada se činilo da će rezultat iz prvog poluvremena ostati na snazi do samog kraja, rezervista Ernike je opalio levicom u 89. minutu i doneo veliku radost Brazilcima koji su skočili sada na četvrto mesto na tabeli sa 13 bodova. Podsetimo, šest ekipa ide na Mundijal, sedma će u baraž.

Argentina je zadržala prvo mesto, bez obzira na to što nosu uspeli da pobede Venecuelu u gostima - 1:1.

Gaučosi su prvo poluvreme praktično igrali u nehumanim uslovima, jer je jaka kiša uticala na teren, ali su bez obzira na sve poveli u 13. minutu posle šuta Otamendija.

Drugo poluvreme je bilo i te kako dinamičnije što se tiče igre, i teren je bio u boljem stanju, a Venecuela je sve više i više pritiskala kako je vreme odmicalo.

Rulji je najpre sjajno zaustavio šut Herere, da bi Sotelo u 65. asistirao Salomonu Rondonu za izjednačenje. Bod koji domaći tim drži na toj granici, na tom sedmom mestu, dok su ispod Paragvaj, Čile i Peru.

(Telegraf.rs)