U Zvezdu došao iz Barselone, sada sa Makedonijom niže pobede: Sused briljirao u Ligi nacija

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MB Media Solutions / Alamy / Alamy / Profimedia

Reprezentativni program u Evropi pred one nešto jače i za nas bitnije okršaje otvorili su fudbaleri Severne Makedonije duelom trećeg kola C divizije Lige nacija i pobedom u Letoniji od čak 3:0, čime su zaseli na čelo svoje grupe.

Domaćin je i pored početne inicijative upisao ubedljiv poraz. Janis Ikaunieks je prvi pripretio na susretu, ali je do preokreta na terenu došlo u drugoj polovini prvog poluvremena. Najpre je Enis Bardi propustio veliku šansu, da bi do pauze Jani Atanasov pogodio za vođstvo gostiju.

Kada veliku šansu za Letoniju u završnici prvog dela meča nije iskoristio Raivis Jurkovskis, a zatim na početku nastavka i Ikaunikes još jednom usledila je kazna u 70. minutu. Ulogu asistenta imao je golmna Stole Dimitrievski, a na 2:0 povisio je Lirim Ćamili.

Konačan rezutlat je u trećem minutu nadoknade postavio možda i najbolji igrač tima Eljif Elmas sjajnim šutem sa petnaest metara u sam ugao.

Za Makedonce je 65. minuta odigrao i nekada veliko pojačanje Crvene zvezde David Babunski, koji je dobio i visoku ocenu za svoj nastup.

Te 2016. on je na stadion "Rajko Mitić" došao kao veliki talenat, ali nije se pokazao u najboljem svetlu i odigrao je samo trinaest utakmica. Kasnije je redom nosio opremu Jokohame, Omije, Botošanija, Vitorula, Debrecina, Mezokevesda i sada Dandi junajteda.

U drugom meču u istom terminu u D diviziji je Moldavija porazila Andoru sa 2:0 golovima Artura Jonice i Maksima Kožokarua.

(Telegraf.rs)