Arsenal menja bezbednosne protokole na stadionu, a za sve je "kriv" Konor MekGregor

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen: Instagram/thenotoriousmma

Pre nedelju dana, na stadionu "Emirejts", prisustvo Konora MekGregora izazvalo je pravu senzaciju.

Najpoznatiji MMA borac na svetu bio je među gledateljima na utakmici između Arsenala i PSŽ-a, koju su "Tobdžije" dobile rezultatom 2:0. Ipak, više od same pobede, pažnju je privukao Konor, ali ne samo zbog toga što je bio na tribinama.

Na kraju meča, MekGregor se bez dozvole spustio na teren, gde je proveo neko vreme u društvu fudbalera Arsenala, uključujući i Bukaja Saku, najveću zvezdu kluba. Konor je tom prilikom pokušao da na Saki demonstrira svoje borilačke veštine. Saka je bio vidno uznemiren, a u jednom trenutku je čak zamolio MekGregora da bude pažljiv, u strahu da ne dođe do povrede.

Konor je nakratko pokazao i svoje rvačke tehnike, ali je na vreme stao, izbegavši da povredi fudbalera, koji vredi 140 miliona evra prema Transfermarktu.

Iako su mnogi pretpostavili da je MekGregor dobio zeleno svetlo za silazak na teren, izgleda da to nije bio slučaj. Arsenal je pokrenuo istragu o propustu u obezbeđenju, a planira se i revizija sigurnosnih protokola kako bi se ovakve situacije ubuduće izbegle. Menadžer Arsenala, Mikel Arteta, nije bio zadovoljan viđenim, smatrajući da je bezazlena zabava mogla rezultirati ozbiljnom povredom za Saku.

Bukajo Saka se ubrzo oglasio na društvenim mrežama, gde je objavio zajedničku fotografiju sa MekGregorom, uz komentar:

"Drago mi je što sam te upoznao. Nema nikakve štete, samo prijateljski sparing."

Fanovi MMA sporta stali su u odbranu MekGregora, smatrajući da je reakcija preterana. Mnogi su iskoristili priliku da kritikuju fudbalere:

"Fudbaleri su najmekši sportisti na svetu."

"Fudbal je pun 'mekih' momaka."

Arsenal će zato izvesti promene u sigurnosnim merama na Emirejts stadionu, kako bi se izbegle potencijalno skupe povrede u budućnosti.

(Telegraf.rs)