Prosinečki ima najčudniju naviku u svetu fudbala: Selektor Crne Gore radi nešto što se ne viđa svakog dana

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Recep Bilek / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u petak u okviru trećeg kola Lige nacija gostuje Turskoj u Izmiru i gostima je pozitivan rezultat neophodan nakon dva uvodna poraza od Velsa i Islanda.

Sokolovi se ne nalaze u sjajnom momentu nakon novog neuspešnog ciklusa kvalifikacija za EURO, pa je jasno da je učešće u B diviziji Lige nacija odlična prilika kako bi se tim pripremio za doigravanje za Svetsko prvenstvo 2026.

Selektor Crne Gore je od februara 2024. Robert Prosinečki, koji ima vrlo zanimljivu naviku uoči svakog meča, koju ne primenjuje maltene niti jedan poznati trener na visokom nivou.

Naime, popularni Robi je kao po svom običaju i pred Tursku objavio startnu postavu koja će izaći na teren i tako otkrio koje "karte" planira da iskoristi rivalu!

Igor Nikić, Adam Marušić, Igor Vujačić, Nikola Šipčić, Andrija Vukčević, Edvin Kuč, Vladimir Jovović, Marko Bakić, Driton Camaj, Stevan Jovetić i Nikola Krstović će probati da donesu svom nacionalnom timu prve bodove.

Prosinečki je tokom trenerske karijere predvodio i nacionalne timove Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, kao i nekoliko klubova, uključujući Crvenu zvezdu od 2010. do 2012, nakon što je bio asistent u selekciji Hrvatske.

(Telegraf.rs)