Milenković pred Švajcarce: "Svi imamo želju da obradujemo naciju, ova stvar je putokaz za budućnost"

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Milenković: Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je organizovana ekipa

Foto: Tanjug/Nemanja jovanović

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković izjavio je danas da je Švajcarska dobra i organizovana ekipa i dodao da predstojeći duel u Ligi nacija neće biti lak.

Podsetimo, Orlovi će 12. oktobra u Leskovcu dočekati selekciju Švajcarske u trećem kolu grupe A4 Lige nacija.

- Prethodna dva duela smo igrali na velikom takmičenju, a opet i Liga nacija je ozbiljno takmičenje, igra se za bodove. Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je dobra, organizovana ekipa, nikad nije bilo lako. Trebalo bi da verujemo u nas, u naše kvalitete, imamo ambiciju i pripremamo utakmicu na najbolji mogući način, sve u želji da obradujemo našu naciju - rekao je Milenković, prenosi zvanični sajt FSS.

Milenković je nosio kapitensku traku na prethodna dva meča u Ligi nacija protiv Španije i Danske.

- Više je bila velika odgovornost, s druge strane velika čast, veliki ponos. I mogu da kažem da je to bila jedna od najviših tačaka u mojoj karijeri, predstavljati svoju zemlju, svoj narod kao kapiten državnog tima, mislim da nema veće stvari od toga. Bio sam ponosan i stvarno veoma srećan zbog toga.

On je za reprezentaciju Srbije debitovao 2018. godine.

- Jedan sam od starijih kako god to zvučalo i mi koji smo duže u reprezentaciji trebalo bi da pomognemo onim mlađim koji dolaze da se osećaju slobodno, da iskažu sav svoj potencijal kroz treninge i utakmice. Sigurno da nema lepše stvari od igranja za svoju zemlju, da je predstavljaš u dresu reprezentacije, pogotovo kada naciju učiniš ponosno. Ne postoji lepši osećaj -  naveo je Milenković.

Milenković je rekao da bi voleo da se Srbija plasira na SP 2026. godine.

Foto: Tanjug/Ap

- Mislim da bi to bilo kruna svega. Igrati na tako velikim takmičenjima gde dolaze najbolji igrači sveta, nema ništa veće od toga. Spremićemo se da damo sve od sebe, ali sigurno da neće biti lako plasirati se na SP - izjavio je reprezentativac Srbije.

Milenković je naveo da bi taktička disciplina iz meču sa Španijom trebalo da bude putokaz kako treba igrati u Ligi nacija.

- I što se tiče taktičke discipline i zajedništva koje smo pokazali na terenu gde je svaki igrač odradio maksimalno povereni zadatak. Mislim da to treba da bude neki putokaz, kako i u kom smeru treba da idemo u budućnosti - rekao je Milenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)