"Gutao je vodu dok je bio živ": Pojavile se nove informacije oko smrti fudbalera Panatinaikosa

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Credit: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Grčka policija najavila je da će obdukcija povodom smrti fudbalera Panatinaikosa Džordža Baldoka biti izvršena na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Atini, te da će posle nje i toksikološkog nalaza biti poznato od čega je reprezentativca Helena umro.

Ono što je jako bitna informacija, javljaju mediji iz Grčke, jeste tod a nije imao nikakve spoljašne povrede ili modrice - kao i da mu je iz usta izlazila voda kada su ga okrenuli.

- Kada su policajci okrenuli njegovo telo, navodno je iz njegovih usta izlazila voda, što je česta pojava kod davljenja, što ukazuje na to da je gutao vodu dok je bio živ i da je ta voda otišla u pluća. Ipak, s obzirom na to da je pored njega pronađena i polu-puna boca alkohola, takođe će biti izvršeni toksikološki testovi, u slučaju da se pojave dodatni dokazi. Očekuje se da će obdukcija i laboratorijski testovi koji će biti zatraženi rasvetliti okolnosti njegove smrti - pišu Grci.

Vreme smrti defanzivca Zelenih je postavljeno između 19 i 20 časova u sredu veče, dok je telo pronađeno nešto kasnije oko 22.30 časova.

I prvi koraci policije, tačnije njihov dolazak na lice mesta, potvrđuju da nije bilo dokaza o kriminalnoj aktivnosti. Obezbeđenje je u međuvremenu prikupilo video snimke iz kompleksa koji će biti pregledani, u slučaju da se pojave dodatni dokazi iz sigurnosnih kamera.

(Telegraf.rs)