Potresna poruka bivšeg igrača Dinama iz Zagreba, koji umire: "Ovo je posljednji put da vidim prijatelje"

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Printskrin/sport1

Legendarni bivši fudbaler Dinama i ljubimac među navijačima Džordž Koh (52) otkrio je u šokantnom intervjuu za Bild pre nekoliko meseci da boluje od neizlečive bolesti i da je lekarima rečeno da mu je ostalo još samo šest meseci života. A, sada organizuje humanitarnu utakmicu z abolesnu decu.

Naime, ove subote od 15 sati, bivši golman Dinama, Kajzeslauterna, Kotbusa, Duisburga, Arminije Bilefeld i Fortune Dizeldorf, koji je branio na 213 utakmica Bundeslige, želi, kako kaže, da: "uživa u fudbalu poslednji put."

On će pratiti meč Marienfelda i legendi Fortune iz Dizeldorfa. Celi iznos od ulaznica Koh je odlučio da fondaciji Sveti Augustin, koja brine o deci oboleloj od raka. Ipak, na ovom događaju želi slaviti život, a ne oplakivati smrt, pa je pripremio prateći muzički program.

U razgovoru za Bild objasnio je zašto je lično sve organizovao i pazio na detalje:

- Zato što je ta utakmica i sve oko nje ono što radim iz srca. Nikada nisam igrao oproštajni meč. Sada ga organizujem u rodnom gradu i tome se već dugo radujem.

- Ponosan sam što će toliko njih odvojiti subotu kako bi došli ovde i još jednom obuli kopačke. Naravno da bih i ja voleo s njima zaigrati, ali to više nije moguće. Tako da ću barem s porodicom izvesti početni udarac. Svestan sam da ću taj put puno mojih prijatelja koji mi puno znače videti poslednji put. Zato ću se truditi upiti, uživati i zapamtiti svaki trenutak tog dana - izjavio je smrtno bolesni Koch.

- Iz prve ruke znam kako je užasno čuti da imaš rak. Ali koliko god je meni ili drugom odraslom to užasno, deci i njihovim roditeljima je gore. Zato što se ja nalazim na kraju životnog puta, ali mogu se osvrnuti i videti da sam imao ispunjen život. Jako malo ljudi može reći da je uspelo hobi pretvoriti u karijeru te onda od toga još i dobro zaraditi. Jako sam, jako zahvalan na tome i to cenim. Ali kada ovako nešto pogodi decu, to je daleko teže - kaže Nemac.

(Telegraf.rs)