Zbog ovoga je drugi najbolji Srbin u Evropi, a Piksi je sada objasnio zašto ga nema u reprezentaciji

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Instagram/t8pic

Iako se možda očekivalo da dobije priliku od strane Dragana Stojkovića Piksija, vezni fudbaler Famalikaa Mirko Topić se nije našao na spisku fudbalske reprezentacije Srbije za mečeve protiv Švajcarske i Španije!

Nema sumnje da je to pomalo iznenađujuće, pogotovo što je Topić nedavno "proglašen" za drugog najboljeg Srbina na listi CIES fudbalske opservatorije kada je u pitanju "SkillCorner" (prvi je Nemanja Matić).

Za one neupućene, "SkillCorner" određuje intenzitet pritiska uzimajući u obzir brzinu igrača koji pritiska, njihovu udaljenost od igrača koji poseduje loptu i ugao njihovog kretanja. Sam igrač se smatra pod pritiskom kada poseduje loptu i barem jedan protivnički igrač pokušava da mu oduzme loptu ili da ograniči njegove opcije.

Na pitanje Telegrafa da li je Topić u Piksijevim planovima, odnosno da li je možda zaboravljen, selektor je bio i te kako jasan:

- Topić je bio sa nama u Americi, znam njegove kvalitete još iz Vojvodine. Bio je u opciji da bude na spisku, što ne znači da ako nije sada, da neće biti u novembru. Svima su vrata otvorena. Odlično sam upoznat sa njihovim kvalitetima.

Sam Topić je ove sezone odigrao svih osam mečeva za svoj klub u šampionatu i na svakom je igrao 90 minuta. Letos su ga hteli klubovi iz Španije, dok je Vojvodina svojevremeno imala ponudu Mančester Sitija za njega - što je medijima otkrio tadašnji trener Voše (od danas i sadašnji) Nenad Lalatović-

- Veoma je talentovan o čemu svedoči i to što za njega već postoje ozbiljne ponude. Mančester Siti je nudio 4.000.000 evra, ali smo odbili, jer smatramo da vredi više. Kažem to čisto da biste shvatili o kakvom se kvalitetu radi.

(Telegraf.rs)