Ko je mlađi sin Zlatana Ibrahimovića: Ima armiju obožavateljki, 16 godina i "gorile", a već je reprezentativac

S. G.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: David Catry / imago sportfotodienst / Profimedia

Mlađi sin Zlatana Ibrahimovića, Vincent Seger Ibrahimović polako, ali sigurno, izlazi iz senke svog slavnog oca i, uz brata Maksimilijana, kreće putem koji mu je očigledno sudbinski predodređen – putem fudbalske slave.

Proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović uživa u zasluženoj penziji, a, kako stari stoje, navijači neće morati da brinu, jer njegv naslednici sa slavnim prezimenom postaju sve popularniji.

Foto: Sportimage Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Rako, o mlađem sinu Vinsentu Segeru Ibrahimoviću, koji ima samo 16 godina, sve se više priča u Švedskoj, i to ne samo zbog talenta koji pokazuje na terenu, već i zbog izgleda koji je zaludeo devojke širom sveta.

Armija obožavateljki

Osim fudbalskog talenta, Vinsent se izdvojio i kao pravi miljenik ženskog pola. Njegove fotografije postaju viralne na društvenim mrežama, a fanovi širom sveta ne kriju oduševljenje njegovim izgledom. Uprkos tome što je i dalje maloletan, već sada ga nazivaju "neviđenim frajerom", a broj obožavateljki raste iz dana u dan.

Iz tog razloga, većina videa na TikToku i drugim društvenim mrežama privčlači ogromno interesovanje.

Naslednik fudbalskog kralja

Vinsent igra za juniorsku selekciju slavnog Milana, a skrenuo je pažnju fudbalske javnosti kada je postigao svoj prvi gol za U16 tim ovog italijanskog giganta. Pod budnim okom svog oca, koji ga je posmatrao i, mladi Ibrahimović dao je svojevremeno doprinos pobedi nad Venecijom.

Iako je njegova igra na poziciji centralnog veznog vrlo zrela, ono što najviše fascinira jeste njegova mentalna snaga i samopouzdanje, karakteristike koje je očigledno nasledio od Zlatana, tako ga barem vide i opisuju brojni fudbalski stručnjaci.

Kada je reč o izboru nacionalnog tima, i majka Šveđanka Helena Seger odigrala je ulogu u svemu. U pitanju je poznata švedska glumica, koja je od muža starija dvanaest godina i ima ih 54.

Zaštita od pritiska

Vinsent, kao i brat Maksimilihjan, ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, ali i Hrvatsku po svojoj baki, ali se ipak odlučio da nastupa za Švedsku. Računica je bila jasna i verovatno je i sam Zlatan odigrao bitnu ulogu, iako je tokom odrastanja živeo u nekoliko zemalja.

Tako, krajem decembra prošle godine, Vinsent je odradio svoj prvi trening za kadetsku reprezentaciju Švedske.

Reč je o sinu Zlatana Ibrahimovića koji je krenuo očevim stopama u svet fudbala. Nedavno je postalo jasno da je Vincent jedan od 66 igrača koji su izabrani za reprezentativni kamp na Bosonu za dečake rođene 2008. godine.

Ono što je zanimljivo jeste pažnja koju privlači gde god da se pojavi. Tako, logičan sled je obezbeđenje koje ga prati u stopu na velikim događajima. Vinsent je nedavno dobio poziv za kadetsku reprezentaciju Švedske, što je samo dodatno podiglo medijski interes. Njegova pojava na treninzima privukla je horde novinara i fotografa, ali švedska fudbalska federacija brzo je preduzela mere kako bi mladi Ibrahimović ostao fokusiran na svoj razvoj.

- Novinari ne smeju da razgovaraju s njim. Kolektivan je stav da on ne bi trebao da bude dostupan medijima - istakla je tada potparol Fudbalskog saveza Švedske Petra Toren, želeći Vincentu da se što prirodnije uklopi u novo okruženje.

Foto: Profimedia

Milanova budućnost

Zlatan je ponosan na svog sina, koji, osim što igra za Milan, pokazuje i izuzetan potencijal u reprezentativnim selekcijama Švedske. Njegov trener iz švedske U15 reprezentacije, Aksel Kjal, pohvalio je Vincentov osećaj za igru i odlične tehničke sposobnosti:

- Utakmice i snimci koje smo videli o njemu, kao i sredina kojoj pripada u Milanu, učinili su ga zanimljivim za nas. Vinsent je centralni vezni igrač. Ima dobro oko za igru, dobar dodavač i dobar u pozicioniranju. Takođe je i dobar u završnici. Biće uzbudljivo videti ga u našem reprezentativnom okruženju.

Ove reči samo potvrđuju da će Vinsent, ukoliko nastavi ovim tempom, jednog dana biti među najboljim veznim igračima sveta.

Da podsetimo, slavni Zlatan Ibehimović je tokom karijere postigao više od 500 golova za timove poput Barselone, Milana, PSŽ-a, Inter Milana i Mančester Junajteda.

Za Švedsku je postigao 62 gola pre nego što se povukao iz reprezentativnog fudbala 2015. godine. Na senzacionalan način se vratio iz penzije 2021. godine, ali više nije postigao gol za svoju zemlju.

(Telegraf.rs)