Selektor nahvalio Zvezdinog Mesija i otkrio kakva će biti njegova uloga: "Da li će debitovati..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs & FK Crvena zvezda

Leskovac će u subotu ugostiti pravi spektakl i duel reprezentacija Srbije i Švajcarske u okviru trećeg kola Lige nacija. Našem timu bi pobede bila od izuzetnog značaja u borbi za ostanak u ovom rangu, ali i zbog bolje pozicije pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije pred taj duel govorio i o statusu debitanta Andrije Maksimovića, koji je dobio poziv nakon sjajnih partija mladića u Ligi šampiona u dresu Crvene zvezde.

- Što se Maksimovića tiče, ja sam njega upoznao na Kipru kada je bio EURO U18, pitao sam ljude na tribini za broj taj i taj i kako se zove. Rekli su mi da je to Andrija Maksimović iz Zvezde. Upoznat sam sa njime i znam ko je. Skrenuo je pažnju na Zvezda - Benfika, kada je odigrao dobru utakmicu, a onda i protiv Partizana, a potom i kao starter protiv Intera. Šta da kažem što ne znate, to je potencijal ogroman, ima samo 17 godina, dosta zrelo deluje na terenu. Ima mnogo lep nadimak. Od njega zavisi - istakao je Piksi.

Nije se Stojković dvoumio da li da ga pozove, uprkos tome što ima samo 17 godina.

- Nisam imao nikakvu dilemu da ga stavim na spisak, bez obzira na godine, jer je ipak on još samo dete. On ima otvoren put za fenomenalan razvoj. Od njegovog razmišljanja, rada, pristupa profesionalnom životu zavisi. Ima sjajnu perspektivu.

Na kraju je istakao i da će mu pružiti šansu u duelima sa Švajcarskom ili Španijom.

- On je tu, da li će debitovati kao starter ili kao neko ko će ući u igru, da će debitovati, debitovaće. Zaslužio je za nešto što je pokazao u vrlo kratkom periodu. Od kako sam bio na Kipru da vidim naše klince, od tada ga znam. Jer on kasnije nije igrao za prvi tim. Igrao je u Grafičaru na dvojnoj registraciji. Lep mu se put otvara, volim igrače koji su tehnički dobri, koji imaju maštu, a on pokazuje da bez obzira na godine, a ima ih 17. Dobar je primer za klince koji maštaju, da može i sa tim godinama da zakuca na vrata seniora i ozbiljnog fudbala - zaključio je Dragan Stojković.

(Telegraf.rs)