Rade Bogdanović opleo po Partizanu: "Pojačanja kao da su im iz izbegličkog centra, a daju milione za njih"

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Printskrin: Prva TV

Nekadašnji fudbaler, a danas mnogima omiljeni stručni komentator sa RTS-a, Rade Bogdanović, poznat je u javnosti kao neko ko bez dlake na jeziku priča o svim dešavanjima u našem fudbalu.

Tako je bez ustručavanja pričao o reprezentaciji Srbije, o Dušanu Vlahoviću i zašto ga nema na spisku reprezentacije. Dotakao se i Zvezde i njenih mečeva u Ligi šampiona, a otkrio je i da se zamerio čelnicima kluba zbog nekih prethodnih komentara, te sada ima zabranu da komentariše Zvezdu na RTS-u.

Kada je u pitanju Partizan, Bogdanović je rekao da je razlika između Zvezde i Partizana trenutno kao između Intera i Zvezde, možda i veća.

I ponovo, bio je oštar kada se dotakao kluba iz Humske, za koji kaže da je sam sebe uništio unutar kluba.

- Fali im domaćin, bar da ofarbaju onu ogradu, ne treba da imate milione da izgledate uredno i čisto. Za početak im to treba. Otišli su Vazura i Vučelić, sunovrat Partizana je nastupio kada je duh Nenada Bjekovića nestao sa stadiona Partizana, kada se Žarko Zečević povukao. Oni su držali Partizan, jedan finansije, jedan sportski sektor. Kada su ih izbacili iz Skupštine pre osam godina, u poslednjih 8 godina su stvorili jednog fudbalera koji je prodat za 1,5 milion evra, a klub dobio 750.000 evra.

- Koja je uvreda da jedan Partizan koji je izbacio fudbalske ale, Vlahović, Sale Ilić... da ne pričam dalje, da su samo jednog izbacili iz Omladinske škole, ne možete Prekazija i Klinčarskog da izbacite, niko nije zamenio pokojnog Trbojevića. Oni su se uništili unutar kluba, dobrim delom su ih uništili bivši fudbaleri. Dovodili su biše fudbalere, država im je davala veliki novac. Siniša Mali sigurno zna da će morati u martu da im da 5-6 miliona za licencu, jer su dužni i bogu i narodu.

Foto: FK Partizan

Upitan je koliko može Savo Milošević da pomogne Partizanu, pošto je preuzeo klub umesto Aleksandra Stanojevića.

- Šta može? Ništa. Ne možete ekipu da napravite preko noći. Sa ovim igračima kao da su ih kupovali u nekom izbegličkom centru. Znamo da su plaćeni milionskim sumama, po 50.000 - 60.000 evra mesečno. Sad treba sve njih oterati i dovesti nove i napraviti dobar tim. Pa nije Savo Ferguson, on je dobar i perspektivan trener, ako je odlučio da bude samo trener, jer je izmenio sve funkcije u fudbalu i samo predsednik nije bio. Ali on nema čaroban štapić da kaže sad ćemo da ugrozimo Zvezdu i uradićemo nešto u Evropi.

Foto: Telegraf

- Nije mi jasno što je prihvatio, njega su izbacili kad i Bjekovića, sad im se vratio, pomirio se, verovatno lova. Treneri su ozbiljno plaćeni. Stanojević je imao 55.000 evra, ako jedan hirurg na prvoj hirurškoj ima 1.500 evra, on vredi kao 30 hirurga. Partizan plaća četiri trenera - Duljaja, Nađa, Stanojevića i sada Miloševića. A prhodovali 750.000 evra. Kako mislite da opstanete - zapitao se Rade Bogdanović.

(Telegraf.rs)