Delije izdale saopštenje pred gostovanje IMT-u: "Ovo može da "proguta" samo onaj ko se ne seća..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 19.00 gostuju u Loznici ekipi IMT-a, u okviru 11. kola Superlige Srbije.

Tim sa Novog Beograda svoje domaće mečeve ove sezone igra na stadionu "Lagator" u Loznici, a tim povodom, pred novo gostovanje oglasili su se i navijači Zvezde, grupa "Delije Sever".

- Naš klub ove godine ima ogromne izazove, pre svega u Ligi Šampiona. Moramo da verujemo u naš tim, ima još mnogo utakmica da se odigra u tom takmičenju, ali i u domaćem prvenstvu moramo da počnemo da gradimo navijačku bazu. U ovom trenutku to je na nekom najnižem prihvatljivom nivou. Ovim pozivom, iskoristićemo priliku da se osvrnemo na ponašanje i reakciju Zvezdaša nakon istorijske pobede u derbiju! Svi su čekali derbi, iščekivali pobedu, tako je bilo i mnogo puta do sad pa se nije desilo. Ovaj put se desila pobeda i to kakva! Međutim, u javnosti se stvorila slika da se ova utakmica ne važi jer se navodno tim sa kojim smo igrali raspada i zato ova pobeda nema neku draž.

- Ovo može da "proguta" samo onaj ko se ne seća kroz šta je Zvezda prolazila, od početka devedesetih godina na ovamo. Jedina razlika je što nikada naš igrač nije izašao da kuka kako ovo nije više sport, kako neki treba da se zapitaju, nikada ni jedan naš trener nije držao konferencije za štampu gde mu je pola govora politički miting, nikada nismo imali šizofrena cepanja da smo protiv nekog, a taj neko te održava u životu i na drugim mestima i omogućava ti nešto što je maltene san... Mi smo uvek znali kada imamo neprijatelja kako da se postavimo prema njemu i uvek ćemo znati i biti takvi! Problem je što je usled kukanja ovih što "k**** umire, k**** gasi se", gde su danima dovođeni u razne emisije da objašnjavaju da se ni Zvezdaši nisu radovali pobedi na derbiju, da ni Sever nije bio pun, a nije imala igla gde da padne, mnogi podpali pod taj talas "sažaljenja".

Foto: Telegraf.rs

- Pa nam se dogodilo, da od početka sezone, najmanju posetu imamo baš na utakmici nakon istorijske pobede nad komšijama i pred odlazak naših igrača na preteško gostovanje u Milano, gde mi nismo mogli da budemo u broju u kome bi trebali da budemo! Pali smo na ispitu tu utakmicu i moramo to da kažemo javno da bi probali da trgnemo ljude da shvate šta se dešava. Naredno kolo nas vodi u Loznicu, mesto gde smo igrali finale Kupa Srbije i gde smo svi bili oduševljeni izgledom stadiona i atmosferom.

- U nedelju na tom stadionu igramo sa IMT-om ali smatramo da zbog jako loše reakcije ljudi protiv Železničara iz Pančeva, zbog razmaženosti koji smo pokazali i pokazujemo je generalno, smo dužni da ovo gostovanje napunimo ceo stadion zvezdašima, a naša dva nivoa iza gola popunimo do poslednjeg mesta! Delije se spremaju za ovu utakmicu, sad mora da se pokaže navijački mentalitet zvezdaša, a pogotovo severne tribine! Ako vam Milano nije pokazao čega ste deo, onda nikada nećete shvatiti! Vreme je da počnemo csami sebe da cenimo - stoji u saopštenju Delija.

Inače, ulaznice za gostovanje crveno-belih u Loznici, prodavaće se i na blagajnama Marakane, u subotu u periodu od 11 do 17 časova.

(Telegraf.rs)