Vučić kritikuje igrače Zvezde: "Sramota me je kad izgube 4:0, a kažu..."

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug / AP / STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio obilaznicu kod Gornjeg Milanovca u koju je uloženo preko 30 miliona evra, a tom prilikom je odgovarao i na pitanja novinara o aktuelnim društveno - političkim temama.

Tokom odgovaranja na pitanje o političkim rivalima i kritikama opozicije iz Srbije na njegov račun, Vučić se kratko prebacio i na sportski teren, pa je kritikovao fudbalere Zvezde.

- Što se tiče pobeda i poraza, sramota me je da o tome govorim. Sramota me je i kada Zvezdini igrači, kada izgube 4:0 kažu nisu fascinirani onima koji su pobedili 4:0. To mi je ličilo na ovo kada izgubite od nekoga 10 ili 15 puta i više od toga, pa niste fascinirani onim koji vas je toliko puta pobedio. Gubitnička filozofija, a ja sam vam već rekao, verujte pobedniku - rekao je Vučić.

Ova izjava Vučića deluje kao odgovor kapitenu Zvezde Urošu Spajiću, koji je nakon meča rekao da nije specijalno oduševljen onim što je Inter prikazao.

- Bukvalno smo prosuli sve što smo radili, znam koliko smo želeli da obradujemo navijače i pokažemo se u pravom svetlu, da možemo da igramo sa ovim ekipama. Inter nije ničem specijalno oduševio ni iznenadio, mi smo im poklonili od starta. Primili smo iz svlačionice gol iz slobodnjaka. Videli smo da možemo da igramo, puštali su nas, stvarali smo polušanse. Jednostavno, te greške su nedopustive, na ovom i svakom nivou se to ne prašta, Ligi šampiona, Ligi Evrope... Ne smemo to da dozvoljavamo sebi. Krivo mi je, jer smo dali dosta energije, želeli najbolje, ali tako se nekada namesti i to je to, idemo dalje, šta drugo da kažeš. Ne smemo da dozvolimo da nam se ponavljaju ovakve greške, one su nedopustive, zabranjene! Naučićemo iz svojih grešaka, rašćemo iz toga, moraš da veruješ u sebe, to nam je u nekim fazama falilo - rekao je Spajić posle meča za TV Arena sport.

(Telegraf.rs)