Srbija sve gora na UEFA tabeli posle poraza Zvezde i TSC-a: Hrvati nam pobegli, a 15. mesto možemo da sanjamo!

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je samo dve sezone imala direktnog učesnika u Ligi šampiona i drugog u kvalifikacijama, a ukupno pet učesnika u Evropi, od čega su bar tri bila sigurna u grupnim fazama.

Za manje od dve sezone nacionalni UEFA koeficijent se toliko srozao da je tužno i gledati tabelu, koja iz kolo u kolo postaje sve nepovoljnija.

Ne samo da je Srbija ispala iz Top 15, što donosi dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, već to mesto sada može samo da sanja, a pretekli su nas i Hrvati od kojih smo dugo bili bolji.

Srbija nije dobila bodove posle ovog kola, jer je Zvezda poražena u Ligi šampiona ubedljivo od Intera u Milanu sa 4:0, dok je TSC poražen na gostovanju Astani sa 1:0 u Ligi konferencija.

Tako je Srbija ostala na 20. mestu sa 23.675 bodova, a ispred nas je Hrvatska povećala razliku posle remija Dinama iz Zagreba sa Monakom (2:2), te sada Hrvati imaju 25.275 bodova.

Printskrin: kassiesa.net

Ovakav rasplet događaja je posledica loših kvalifikacija koje su imali Partizan, Vojvodina i TSC, lošeg Zvezdinog starta u LŠ ove sezone, ali i velikog broja poraza koje su prošle sezone imali svi srpski klubovi u Evropi, gde nam je statistika bila poražavajuća.

Na toliko željenom mestu je sada Grčka sa 30.250, tako da Srbija faktički više nema ni teoretske šanse da se domogne tog mesta, a ukoliko Zvezda i TSC ne počnu da osvajaju bodove, gotovo je izvesno da ćemo pasti i ispod 20. mesta.

Šanse za bodove su već u sledećem kolu, kada Zvezda gostuje Monaku 22. oktobra, što je novi težak izazov, a TSC dočekuje poljsku Legiju 24. oktobra.

(Telegraf.rs)