Trener TSC-a pred Astanu: "Retko gube kod kuće, oni su evropski nivo"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN press/mr

Ekipa TSC-a je stigla u Almati gde će sutra igrati protiv Astane na Centralnom stadionu. Trener Jovan Damjanović je izrazio poštovanje prema protivniku, naglašavajući važnost pozitivnog rezultata za samopouzdanje njegovog tima.

- Dobro smo se spremili, poznajemo protivnika i imamo respekt. Iz tog poštovanja želimo da budemo skromni. Pokazaćemo kakav fudbal želimo da igramo, da pokažemo naš način igre. Mi smo u procesu stvaranja, sutra je dobra prilika da svi zajedno pokažemo kakav fudbal možemo da igramo - rekao je Damjanović

Ekipa je u dobroj formi nakon dve uzastopne pobede u domaćem prvenstvu, dok je Astana osigurala svoje mesto u Ligi konferencije nakon tri pobede kod kuće.

- Iz više razloga poznajemo dobro ekipu Astane, Činedu, koji je u odličnoj formi, je do skoro igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u stafu su takođe ljudi sa Balkana. Blisko nam je to što rade, retko kada ovde gube, ali to ne menja naše ciljeve da se sutra prezentujemo i dođemo do dobrog rezultata. Svi su spremni sem Saše Jovanovića. 

Damjanović je istakao da su svi spremni za meč, osim Saše Jovanovića, te da očekuje dobru prezentaciju svog tima.

- Imali smo dve jako zahtevne utakmice. To je momcima potvrda da mogu da pobeđuju, ali rezultat je pre svega posledica dobre igre. Ovo vreme je kratko, ali mora da se vidi šta radimo, znači nam to sve pred ovakvu utakmicu - zaključio je.

(Telegraf.rs)