Andrija Maksimović postao najmlađi igrač iz srpske lige koji se ikada našao na terenu u Ligi šampiona

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: FK Crvena zvezda

Talentovani fudbaler Crvene zvezde – Andrija Maksimović je zabeležio prve minute u seniorskoj Ligi šampiona protiv milanskog Intera, a time je postao četvrti najmlađi igrač najelitnijeg evropskog takmičenja u tekućoj sezoni.

Mlađi od njega su samo Ajub Buadi sa 16 godina, 11 meseci i 15 dana, Lamin Jamal sa 17 godina, dva meseca i šest dana i Andres Kuenka sa 17 godina, tri meseca i 20 dana. Maksimović je svoj debitantski nastup u Ligi šampiona zabeležio sa 17 godina, tri meseca i 26 dana.

Neverovatan period iza sebe ima Andrija Maksimović, a nakon odličnih nastupa protiv Benfike u omladinskoj Ligi šampiona, odnosno protiv večitog rivala u domaćem prvenstvu, kruna svega bi mogao biti i debitantski nastup za A selekciju reprezentacije Srbije.

Time je postao i najmlađi fudbaler čitavog srpskog fudbala koji se našao na terenu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Rekord koji je srušen datira iz prošle sezone kada je Kosta Nedeljković zaigrao 25. oktobra 2023. godine protiv RB Lajpciga sa 17 godina, 10 meseci i devet dana. Prošle takmičarske godine u Ligi šampiona zaigrao je i Jovan Mijatović, takođe na tom meču sa 18 godina, tri meseca i 14 dana.

Maksimović je tako u Ligi šampiona zaigrao pre mnogih Zvezdinih legendi koji su tu privilegiju imali tek po navršenom punolestvu. Tu je pre svega reč o Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću Pižonu, Ratomiru Dujkoviću...

(Telegraf.rs)