Rođeni sam pobednik, imam 8 pehara u 6 godina: Pravi li nas trener Junajteda ludim ili je ovo skrivena kamera

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug / AP

Gaženje Mančester junajteda proteklog vikenda u šestom kolu Premijer lige na "Old Trafordu" od strane Totenhema (0:3) samo neupućenima bi moglo biti začuđujuće. Rasulo u klubu koji je žario i palio pod Ser Aleksom Fergusonom dostiže neviđene razmere, a jedan od glavnih krivaca ne prestaje sa izjava koje su blago rečeno skandalozne.

Erik ten Hag odiše samopouzdanjem sve više i više iz kiksa u kiks, pa je tako u intervjuu za "Skaj Sports" rekao da ne razmišlja o otkazu.

- Ne razmišljam o tome, nisam zabrinut! Vlada zajedništvo, stvorili smo ga tokom leta sa vlasnicima i rukovodstvom. Imamo sporazum i svi stojimo iza njega. Svi znaju da je kod mene u maju, proteklih šest sezona, uvek bilo trofeja. To je ono čemu težim - ističe Ten Hag.

Dodaje da kod njega nema zime.

- Tokom trenerske karijere sam dokazao da sam pobednik. U proteklih šest godina sam osvojio osam trofeja - pomalo je neverovatna izjava čoveka koji od giganta pravi prosečan klub.

Nije doduše Junajted pao samo po njegovom dolasku, ali bi mogao da se zapita zbog čega ekipa pruža sve slabije rezultate i pored potrošenih miliona. Milioni koji su doneli EFL kup i FA kup, dok su drugi rivali za manje novca postizali više.

- Ako izgubite veru, gubite sve. Moramo da nastavimo i da se držimo plana. Dugo je Mančester junajted u tranziciji. Od trenutka kada sam došao, znao sam da stvari moraju da se menjaju. Morali smo da zamenimo iskusnije igrače, strategija ovoga leta bila je da potpišemo mlade. To je bio naš izbor. Za izgradnju modela i stvaranje nove kulture potrebno je vreme - priča Ten Hag uz reči da ova ekipa i te kako ima duh i podršku navijača.

Njemu je navodno postavljen ultimatum pred mečeve sa Portom i Aston Vilom, a potencijalne zamene se već pominju, od Gereta Sautgejta, preko Simonea Inzagija, pa čak do Masimilijana Alegrija.

(Telegraf.rs)