Zašto su Bugari posetili Zvezdin meč u Milanu: Delijama zabranjen ulaz, ali tu bili navijači neočekivanog tima

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Domenico Cippitelli/IPA Sport/ip / Shutterstock Editorial / Profimedia

Drugo kolo Lige šampiona donelo je staru defanzivnu muku Crvenoj zvezdi, koja je na gostovanju Interu poražena sa ubedljivih 4:0 pogocima Hakana Čalhanoglua, Marka Arnautovića, Lautara Martineza i Mehdija Taremija.

Crvneo-beli su tako upisali i drugi poraz i u narednim rundama bi već morali da krenu da sakupljaju bodove ukoliko planiraju da se priključe borbi za prolaz među 24 tima u novom formatu elitnog takmičenja.

Nadaju se u taboru kluba i među navijačima da će na tom meču prisustvo navijačima i zvanično biti odobreno, s obzirom na to da je italijanska policija Delijama zabranila da dođu na "San Siro" pošto je utakmica bila visokorizična.

Pojedinci su se ipak pojavili na tribinama, dok su vatrene pristalice dan ranije prošetale gradom i održale govor pred igračima.

Zanimljivo je i to što se na stadionu našao i određeni broj vatrenih navijača iz Bugarske, što bi malo ko pretpostavio uoči starta susreta. U pitanju su ultrasi Boteva iz Plovdiva.

Takozvani Bultrasi su sa banerom došli da daju podršku Interu i pravili društvo na tribini navijačima domaćeg tima. Dve grupacije neguju dobre odnose.

(Telegraf.rs)