Elšnik prokomentarisao faul pre prvog gola Intera: "Spustio sam se, bili su blizu mene na pritisku..."

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto:

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Intera na gostovanju u 2. kolu Lige šampiona sa ubedljivih 0:4, tako da uz neuspeh protiv Benfike i dalje nemaju bodove na svom kontu. 

Prvotimac Zvezde, Jan Timi Elšnik istakao je da nikada nije lako kada se gubi sa 0:4, posebno ne u situaciji kada je Zvezda na momente i parirala.

- Težak poraz, 0:4, nikad nije lako... Pogotovo kada imaš osećaj na momente da možeš da igraš sa njima, opet naše greške. To im je omogućilo da dođu do šansi, oni imaju kvalitet da to završavaju, u nekoj igri nisu oni bili za 4:0. Ali se fudbal igra za golove, mi nismo dali nijedan. Sa posedom smo bili tu, kreirali smo šanse, ali je nešto falilo, a na drugoj strani su nas oni kaznili čim su imali priliku. Moramo da izbegavamo greške pozadi kada igramo. To je naš način. I... Vidi se da možemo da igramo na tom nivou da igramo, ne smemo da izgubimo fokus 90 minuta. 

Ističe da nema lakih protivnika u Ligi šampiona...

- Pa da, mislim... Rekli smo, bolje je, jer imaš osećaj da možeš nešto više. Skidaš kapu kada je tako, vidiš da su bolji. A kada igraš u gostima protiv Intera, koji je bio u finalu Lige šampiona nedavno, slično je bilo i protiv Benfike, tu smo pokazali da nismo daleko od nivoa, ali da nam još malo fali. Imali smo baš teškog protivnika, nema laganih u Ligi šampiona. 

Analizirao je kako se mogu smanjiti greške...

- Mislim da je svako za sebe, kada napraviš neku grešku, izgubiš loptu, znaš da si mogao bolje da igraš. Neki su imali loš momenat, znali su oni kako to izgleda. Ali za svakog je pojedinačno kako će to da reši. Mi imamo način na koji igramo, treba izađemo na loptu pozadi, na momente se vidi da možemo. 

A za kraj i kako je došlo do faula pre prvog gola.

- Kako se sećam, bio je centaršut, lopta... Ja sam se spustio, bili su blizu mene na pritisku, probao sam neki faul da izvučem, napravio sam faul u opasnoj zoni iz slobodnjaka. Mislim da je Rade pipnuo loptu i ona je pala tamo, nije bilo šanse, to je druga utakmica, da primiš evrogol iz slobodnjaka, nije ih bilo mnogo. Bilo bi malo drugačije da nismo tada primili.

(Telegraf.rs)