Navijači Tuluza velikom bakljadom obeležili 15 godina od smrti Brisa Tatona

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nathan Barange/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navijači fudbalskog kluba Tuluz obeležili su 15 godina od smrti Brisa Tatona koji je 2009. godine stradao u Beogradu u danu kada je francuski klub igrao meč protiv Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope.

U nedelju je navršena godišnjica tragičnog događaja, a nakon utakmice protiv Olimpika iz Liona navijačka grupa "Les Indians Tolosa" napravila je bakljadu na trgu u obliku imena nastradalog. Tokom duela je i skandirano njegovo ime i razvijen je baner sa njegovim likom.

Taton je u septembru 2009. godine prema presudi prebijen na Obilićevom vencu od strane navijača Partizana, a zatim bačen sa visine od četiri metara na beton. Preminuo je dvanaest dana nakon incidenta.

Ubrzo je deset osoba uhapšeno, a kasnije su uhapšeni i vođe Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća nakon bega. Oni su tvrdili da je Bris sam skočio sa platoa i da verovatno nije znao sa koje visine skače.

Sud je doneo presudu 2011. prema kojoj su uhapšeni osuđeni na ukupno 240 godina zatvora, ali je ta presuda kasnije preinačena i smanjena, a kazne su prepolovljene.

(Telegraf.rs)