“Sad je jasno zašto smo kanta za napucavanje": Hrvat prozivao Piksija, sad govorio surovo o njihovom fudbalu"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printscreen/X

Pre početka Evropskog prvenstva u fudbalu u junu ove godine pažnju je u hrvatskim i domaćim medijima privukao bivši reprezentativac Hrvatske Joško Jeličić, koji je kao gost u jednoj od emisija prozvao reprezentaciju Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Izneo je tada niz uvredljivih komentara na račun našeg tima istakavši da Srbije nikada neće imati potreban kult, a sada je bio vrlo razočaran onim što je video u derbi meču Prve HNL između Rijeke i Hajduka, koji je obeležen više incidentima između navijača i pokušajem pljuvanja Ivana Rakitića nego igrom na terenu.

- Gospoda su uverena da su osvojila po bod, a vreme će pokazati jesu li izgubili dva. Mislim da su svi nedelju dana trenirali bez lopte. Kao gledoaca razočarala me je siromašna igra, bez klase. Svi koji su platili ulaznice su novac bacili u vetar, a ja sam potrošio dva sata bez veze - rekao je Jeličić i zatim istakao da je jasno zašto klubovi u Evropi gube ubedljivo.

- Najveći rizik koji su treneri pustili su prekidi, da uđe neki krompir i onda bi trener koji izgubi bio s punim pravom kritikovan. Rijeka na zadnju liniju Hajduka nijednom nije napravila pritisak na zadnju Hajdukovu liniju, a jasno je nakon ove utakmice zašto smo evropska kanta za napucavanje. Ako gledamo iz perspektive ove utakmice, svaki plasman Hrvatske na veliko takmičenje je fenomenalan uspeh - istakao je Jeličić i pohvalio nastup upravo Ivana Rakitića.

Pomenuti duel je okončan rezultatom 0:0, ali su dve ekipe ostale u prednost na vrhu tabele u odnosu na zagrebački Dinamo.

Jeličić je zbog sramnih komentara tokom leta sklonjen sa mesta komentatora tokom Eura, a pažnju je privlačio u poslednje vreme komentarišući mečeve u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)