Sve o meču Inter - Zvezda u Ligi šampiona: Koliko novca donosi meč, ko sudi i koji tim će Milojević izvesti?

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pred sobom imaju veoma težak zadatak, oni će u okviru 2. kola Lige šampiona igrati protiv Intera iz Milana na Đuzepe Meaci s početkom od 21 sata. Ovaj meč je od izuzetne važnosti, pošto je tim sa Marakane poražen u prvom kolu zabeležio poraz.

Naravno, ulog još nije ogroman jer je reč tek o drugom meču u novom formatu Lige šampiona gde će biti čak osam utakmica, pa ima vremena za ispravke svake moguće greške.

Međutim, sama činjenica da Zvezda može da napravi iznenađenje i vrati se za Beograd sa bodovima u džepu je pomalo ohrabrujuća, još kada se na to doda činjenica da klub iza sebe ima veoma dobre rezultate u ligi gde su slavili protiv Partizana sa 4:0 u večitom derbiju... Navijači bar imaju pravo da se nadaju.

Doduše, najavljeno je da navijača iz Srbije neće biti na ovom meču iako su oni stigli u Italiju, što se moglo i videti na slikama koje su završile na društvenim mrežama.

Naravno, to je samo delić o ovom meču, a Telegraf vam donosi i najvažnije stvari koje bi još trebalo da znate.

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Kada se igra i ko prenosi?

Direktan prenos meča između Intera i Crvene zvezde na Đuzepe Meaci na programu je od 21 sata. Ovaj duel će prenositi i dve televizije u Srbiji, tako da će čitava nacija moći da ga gleda. Prenos je omogućen putem RTS 1 kanala, kao i putem Arena sport 1 Premium-a.

Ko sudi?

UEFA je poverenje na ovom meču podredila sudijama iz Nemačke. Glavni arbitar na utakmici između Intera i Zvezde je Feliks Cvajer. Njegovi pomoćnici su Robert Kempter i Kristijan Dijec.

Četvrti sudija na ovom meču je Florijan Badstubner. U VAR sobi sede Bastijan Dankert i Benjamin Brend.

Neki od ovih sudija su i izuzetno poznati ovdašnjoj javnosti.

Foto: MN Press

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Kada je reč o trenutnim formama, tu tas vage prelazi na stranu Crvene zvezde koja ima znatno bolju formu ukoliko se posmatraju poslednjih pet mečeva.

Crvena zvezda je prvo slavila protiv Radničkog 1923, da bi potom dobila i Napredak, kada je usledio onaj poraz od Benfike sa 2:1. Došao je poraz u nezgodnom trenutku, baš pred derbi, ali je tu Zvezda pokazala trenutni kvalitet i zgromila je najvećeg rivala sa ogromnih 4:0.

Za vikend su ubeležili i još jednu pobedu, a ona je došla protiv Železničara.

Opet, sa druge strane ne treba reći ni da je Inter nešto trenutno slabiji. Oni su demolirali Atalantu, ali su potom ušli u niz od dva remija.

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Prvo su remizirali sa Moncom 1:1, da bi potom protiv Sitija odigrali i 0:0 u prvom meču Lige šampiona, što je isuviše dobro.

Međutim, oni su u najvećem derbiju Italije poraženi od Milana i to na "domaćem" terenu, da bi potom dobili Udineze.

Reklo bi se da je izuzetno promenljiva forma i Intera.

Od koga preti najveća opasnost?

Nije mnogo menjao ekipu Inter tokom ovog leta, manje više su svi nosioci igre ostali tu. Samim tim, udarna igra ove ekipe je Lautaro Martinez, špic koji dolazi iz Argentine.

Naravno, nije jedini od koga vreba opasnost pošto u sistemu Intera sa 3-5-2 on pored sebe ima i Markusa Tirama, koji je počeo dobru sezonu.

Ono što je Simone Inzagi je najavio i mogućnost da se u napadu protiv Zvezde nađu i Mehdi Taremi i Marko Arnautović, što samo znači da je ogroman roster kod Neroazura i da postoji mogućnosti za razne promene. Naravno, ne treba zaboraviti ni Henriha Mihtarijana, Hakana Čalhanoglua, Hoakina Koreu...

Foto: Tanjug/AP

Koliko Zvezda može da zaradi?

U slučaju pozitivnog rezultata, crveno-beli bi mogli da inkasiraju znajanu cifru, pošto je UEFA odredila bonuse za pobedu i remi.

Samim tim, za svaku pobedu u Ligi šampiona se dobija 3.000.000 evra, dok se za svaki remi, dobija 1.oo0.000 evropskih novčanica.

Šta kažu kladionice?

Zvezda je ogroman autsajder u ovom meču, što se može videti i po kladionicama. Bukmejkeri su odredili da se za pobedu Zvezde može uložena cifra naplatiti za 15 puta.

S druge strane, pobeda Intera se vrednuje kvotom od 1.17, a kvota na remi iznosi 8.00.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Ilić - Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Šerif.

Inter: Somer - Pavar, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mihtarijan, Dimarko - Martinez, Tiram.

(Telegraf.rs)