Saldanja za 100 minuta u novom klubu dao 6 golova: Brazilac briljira posle odlaska iz Partizana

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Kakav fudbaler je Mateus Saldanja... Brazilski napadač je još od dolaska u Partizan prošlog leta najavio svoje domete učinkom na terenu, do odlaska iz redova crno-belih početkom septembra na 40 mečeva dao 21 gol i dokazao klasu.

Vicešampion Srbije je zaradio 3.000.000 na njemu, a on je nastavio da kida i u novoj sredini. Ferencvaroš je u Beogradu dobio kapitalca, ofanzivca koji je za svega 101 minut na terenu (bez nadoknada) postigao šest golova! Dobro ste pročitali.

Debitovao je Saldanja protiv ekipe Budafoki u Kupu Mađarske sa dva gola, a u igru je ušao u 61. minutu, nakon čega je u gradskom derbiju po ulasku u igru u 65. postavio konačan rezultat protiv MTK (3:1).

Nije mu protiv Anderlehta u Ligi Evrope bilo dovoljno 20 minuta na terenu da nastavi svoj niz, ali jeste 27 protiv Puškaš Akademije u prvenstvu za prvi het-trik u novoj sredini.

Saldanja je svaki od golova dao pre sudijske nadoknade i ekipa je svaki put profitirala, tako da ne bi bilo čudno da se već narednog leta pojavi i neka daleko bogatija ponuda.

(Telegraf.rs)