Tim Zvezde za Inter: Mesi sa Marakane je džoker Vladana Milojevića, a evo ko bi mogao da zaigra kao desni bek!

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 2. kola Lige šampiona igraju meč protiv Intera na Đuzepe Meaci, gde će pokušati da naprave čudo i dođu do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Novi sistem takmičenja, ali cilj je isti. To je prezimiti u Evropi i dogurati što dalje, kako bi se zaradilo za nacionalni koeficijent, sam klupski, ali kako bi se i dopunila klupska kasa.

Prva šansa za tako nešto je propuštena na Marakani, kada je Benfika slavila sa 2:1 u Beogradu, iako treba priznati da su crveno-beli bili konkretniji rival u drugom poluvremenu. No, dve greške, dva lako primljena gola su bila dovoljna da "mast ode u propast".

Međutim, ništa još niej gotovo, jer u novom formatu postoji osam utakmica pa ima vremena za popravni. Samim tim, Vladan Milojević treba dobro da razmisli i kojih 11 da pošalje na teren protiv Intera.

To su i slatke muke, jer izbora ima mnogo...

Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Osakaćeni napad, ali i kako u odbrani? Samo neke stvari su sigurne

Uh... Velike muke su snašle i Crvenu zvezdu pred meč u Milanu, s obzirom na to da su se tri standardna fudbalera povredila. Prvo je protiv Benfike iz igre morao Ognjen Mimović koji je igrao na desnom beku, onda se povredio i Mirko Ivanić, a tu je i povreda Omrija Glazera koji je izašao iz igre protiv Železničara.

Zbog toga će trener Zvezde morati i dobro da razmisli, da li je ova utakmica vredna rizika za nekog od rovitih.

Prvenstveno se misli na Omrija Glazera, koga bi u tom slučaju mogao da zameni Marko Ilić. Jednostavno, golman je stigao ovog leta, a bio je prvi izbor dok se Glazer mučio sa povredom. Ukoliko Izraelac nije spreman, a s obzirom na izmenu protiv Železničara... Ilić bi trebalo da se nađe među stativama.

Nova enigma je mesto desnog beka, gde je povređen Mimović. Istina je takva da Zvezda jednostavno nema alternativu u ovom momentu. Tu je Seol, koji pokriva i desnog i levog beka, ali je veća verovatnoća da će on zaigrati levo, što na desnom beku ostavlja mesto za Vanju Drkušića, koji je odigrao sjajno u prvenstvu, a koji je tokom karijere igrao upravo na ovoj poziciji.

Naravno, tu je i opcija da Seol zaigra na desnom, a Milan Rodić na levom beku, što bi bio i ogroman rizik, pošto se Rodić nije naigrao ove sezone.

Kada je reč o štoperskom paru, tu su neprikosnoveni Naser Điga i kapiten Uroš Spajić.

Sredina bez Mirka Ivanića? 

Funkcionisala je odlično sredina Zvezde tokom celog leta, ali i kvalifikacija za Ligu šampiona. Otišao je In Beom Hvang koji je bio glavni motor ekipe, ali su stigle veoma dobre zamene.

Doduše, jedna od tih zamena u vidu Radeta Krunića, možda i najvećeg pojačanja ovog leta je napravila upravo i dva kiksa protiv Benfike koja su koštala ekipu poraza, ali igrač takvog kalibra mora igrati u startnih 11.

Pritom, Rade Krunić je i dobar deo karijere proveo u Milanu, te ovaj stadion poznaje u dušu. Pored njega bi trebalo da se nađe čovek s kojim igra i otkako je stigao u klub, a to je Timi Maks Elšnik.

Jasno je da je Inter favorit, međutim, jedan peh se takođe dogodio pred ovaj meč. Mirko Ivanić se povredio, čovek koji je najvažniji šraf u timu. Međutim, to otvara mogućnost i da se Evropa uveri u kvalitet "Mesija" sa Marakane iliti Andrije Maksimovića, koji je oduševio u derbiju protiv Partizana.

Nema sumnje da bi to bilo veoma veliko osveženje u ekipi Vladana Milojevića.

Krila su ponovo rezervisana za dva standardna igrača, a to su hitri Silas po desnoj strani, te Piter Olajinka po levoj, koji pomaže i u odbrambenin zadacima.

Konačno, mesto centarfora će najverovatnije otići Šerifu Endiajeu, koji iza sebe ima het-trik u večitom derbiju.

TIM ZVEZDE:

(4-2-3-1): Ilić - Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Šerif.

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)