Zbog ovoga je u derbiju Atletiko - Real bačena kesa na golmana: Od njega napravili zvezdu, a on im ovako vraća

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin / X / FutbolJam10 & Printskrin / X / FootyHumour

Prštalo je sve u Madridu na stadionu "Vanda Metropolitano" u nedelju i navijači na stadionu i kraj malih ekrana nisu ostali razočarani. Na kraju je Real ispustio pobedu i meč sa Atletikom je završen rezultatom 1:1.

Eder Militao je doneo prednost u 64. minutu, da bi u petom minutu nadoknade posle dosta peripetija pogodak Alvara Morate protiv bivšeg kluba bio priznat.

Duel je ipak široj javnosti ovekovečen prekidom u 69. minutu, kada je kesa sa čudnim sadržajem ubačena na teren u pravcu čuvara mreže Reala, zajedno sa pregršt upaljača i drugih tvrdih predmeta.

Igrači su na dvadesetak minuta otišli u svlačionicu i okršaj je kasnije nastavljen, ali se na mrežama pojavio snimak onoga što je radio Tibo Kurtoa.

Belgijanac je poprilično odugovlačio vreme na svakom prekidu, a takođe je često gestikulirao ka navijačima kluba u kom se najpre proslavio, pre odlaska za stalno u Čelsi na startu karijere.

Nakon incidenata na snimcima se jasno vidi kako Belgijanac dodatno nervira masu oko sebe. Na sve je odreagovao Dijego Simeone, trener koji ga je i doveo u Atletiko 2011. na pozajmicu.

- Klub mora da kazni navijače koji su pravili incidente. Takvi ljudi nam ne trebaju. Međutim, nije krivica samo njihova. Oni su reagovali zbog nečega na terenu. Mislim da mora da bude sankcionisan i onaj koji ih je provocirao - aludirao je Simeone na Kurtou.

Posle osam kola Barselona je lider La lige sa 21 bodom, a zatim slede Real sa 18 i Atletiko sa 16 poena.

(Telegraf.rs)