Nedeljkovićeva Vila ispustila tri boda u Ipsviču: Novajlija preko Delapa poništio Votkinsove čarolije

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Efikasan premijerligaški remi! Novajlija Ipsvič uspeo je da pred svojim navijačima otkine favorizovanoj Aston Vili bod u vrlo atraktivnoj utakmici sa velikim brojem šansi, a sve zahvaljujući sjajnom Lijamu Delapu, koji je postigao oba pogotka za domaćina - 2:2 (1:2).

Fenomenalno je tekao ovaj meč i svaki neutralni navijač mogao je da uživa u jako dobrom, kvalitetnom i borbenom fudbalu. Na kraju je podela bodova bila nekako i najrealniji ishod, mada je Ipsvič imao šansu da ugrabi i sva tri boda.

Srpski fudbaler, Kosta Nedeljković nije nastupao na ovom meču, pa je sa klupe ispratio bod koji su osvojili njegovi saigrači.

Krenulo je pogotkom Delapa u 8. minutu na asistenciju Klarka, posle čega je usledila reakcija gostiju koji su do kraja poluvremena čak stigli i da povedu uz dva postignuta gola.

Rodžers je u 15. minutu iskoristio asistenciju Votkinsa da poravna rezultat, dok je potom i sam Oli uspeo da se upiše u listu strelaca na dodavanje Bailija u 32. minutu meča.

Drugo poluvreme, pak, pripalo je Ipsviču, koji je konstantno napadao i to mu se isplatilo u 72. minutu kada je došao do 2:2, da bi u nadoknadi vremena usledila i totalna ofanziva domaćina, koja ipak nije donela pogodak za pobedu.

Ipsvič posle ovog meča ima četiri osvojena, ali je i dalje bez pobede u Premijer ligi nakon šest kola, dok je Vila na petom mestu sa 13 poena.

(Telegraf.rs)