Matijašević: "Ne razumem priče da Čukarički ne znači ništa srpskom fudbalu"

L. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: FK Čukarički

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević izjavio je da ne razume priče da klub sa Banovog brda ne znači ništa srpskom fudbalu i istakao da "brđani" neće odstupiti od sadašnjeg sistema poslovanja i načina funkcionisanja.

- Često čujem priče da "Čukarički ne znači ništa srpskom fudbalu". Ne znam kako to ne znači, s obzirom na broj mladih igrača koje naš klub izbaci svake sezone. Novac od transfera ulazi u Srbiju, plaćamo redovno porez državi, ne kasnimo ni dan. Takođe, imamo nekoliko reprezentativaca koje je klub "vraćao u život", kao što su Radonjić, Birmančević, Đorđe Jovanović, Mijailović. Čukarički je afirmisao Đorđa Petrovića, Mašovića, ranije Andriju Pavlovića. Da ne pominjemo broj mladih reprezentativaca Srbije, njih je neuporedivo više - rekao je Matijašević u intervjuu koji je objavio klupski sajt.

Nastavio je Matijašević sa analizom doprinosa Čukaričkog srpskom fudbalu.

- Kad jedan mali Čukarički izbaci jednog igrača za „A“ reprezentaciju, to je više nego dobro. Trebalo bi to da rade i drugi, drago mi je da to čine i Vojvodina, TSC, kragujevački Radnički, tu su i Nišlije, da ne pominjem Crvenu zvezdu i Partizan. Ne mogu ni svi da stignu do reprezentacije, ali opet ti momci se prodaju, dođu u priliku da reše svoju egzistenciju. Ako se ti momci potom izgrade kako treba, vratiće se i u reprezentaciju. I jednako je bitno da se formiraju kao ljudi, a Čukarički se uvek bavio i tom komponentom razvoja mladih igrača - dodao je Matijašević.

Napomenuo je sportski direktor "brđana" da klub neće odstupiti od sadašnjeg poslovanja i načina funkcionisanja.

- Dokle god sam u klubu, strategija Čukaričkog će ostati ista. Forsiranje i prodaja mladih igrača, to je način na koji pravimo budžet, želimo da budemo u vrhu tabele i da igramo Evropu, što smo do sad činili u sedam navrata. Takođe, nikad nismo ispadali od ekipa koje su u tom trenutku bile slabije rangirane od nas na međunarodnoj sceni, i tu smo uvek nešto pokušavali da napravimo - podvukao je Matijašević.

(Telegraf.rs/Tanjug)