Sukob Torcide i policije u Rijeci: Haos kod Kantride, blokiran saobraćaj pred derbi u Hrvatskoj!

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbaleri Rijeke i Hajduka odigraće ove nedelje u 20 sati derbi 8. kola HNL-a.

Pred ovaj duel, u Rijeku je stigla Torcida. najvatreniji navijači Hajduka izazvali su odmah veliku pažnju javnosti kada su se, prema izveštajima, okupili kod Kantride uoči utakmice i krenuli ka Rujevici, prenosi Dalmatinski portal.

I Facebook stranica "Tifo Network", između 70 i 100 pripadnika Torcide krenulo je glavnom ulicom prema stadionu Rujevica, što je izazvalo intervenciju policije.

Interventna policija zaustavila je kolonu navijača, što je dovelo do sukoba na licu mesta. Trenutno su u toku provere identiteta i hapšenja, a navodi se da su tri od četiri prometne trake privremeno zatvorene kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Incident je dodatno zakomplikovao saobraćaj u tom delu grada.

Fotografije sa mesta događaja prikazuju okupljene navijače i prisustvo velikog broja policajaca, dok je na terenu situacija napeta. Nema informacija o povređenima, ali je jasno da su tenzije pred utakmicu između dva rivala porasle. Takođe, hrvatski mediji prenose, pozivajući se na društvene mreže, da je u blizini je bila i velika skupina Armade koja se na brzinu okupila kada im je dojavljeno da je Torcida stigla u grad.

Sa druge strane, Slobodna Dalmacija prenosi da je došlo do sukoba:

- Došlo do haotičnih scena, navodno i do sukoba s policijom, zbog čega je u tom delu grada bio gotovo blokiran saobraćaj, blokirane su tri od četiri trake. Nakon kraćeg okršaja, policija je ‘postrojila‘ gostujuće navijače te ih odvezla maricama.

Očekuje se da će policija u narednim satima završiti s proverenim procedurama i omogućiti nesmetano održavanje utakmice, iako su navijački sukobi još uvek mogući s obzirom na zategnutu atmosferu. Utakmice između Rijeke i Hajduka često su praćene pojačanim merama bezbednosti zbog velike strasti koju ove dve ekipe izazivaju među svojim navijačima.

(Telegraf.rs)