Partizan danas gostuje u Lučanima: Mladost kao vrhunac sedmice potresa u Humskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press/MI

Vrhunac sedmice u kojoj je ubedljivo poražen u večitom derbiju od Crvene zvezde (4:0), potom je ostao bez trenera, pošto je Aleksandar Stanojević podneo ostavku, a pride je "aktivirana" i smena aktuelnog klupskog rukovodstva, Partizan će dočekati na gostovanju u Lučanima. Nije crno-belima bilo lako sa Mladošću ni u nekim srećnijim vremenima, ali aktuelni momenat, ne samo za današnji meč (17.00, Arena sport Premium 1), najteži je verovatno u poslednjih desetak godina i biće veliki izazov za tim koji dobrano "krvari" već duže vreme.

Novoizabrani trener Savo Milošević sa poslom počinje tek od utorka, 1. oktobra, te će ekipu u Lučanima predvoditi deo stručnog štaba koji je radio i sa Aleksandrom Stanojevićem, sa tek ponekom smernicom novog šefa koga tek očekuje Sizifov posao.

- Minula sedmica je počela tromo, svi mi koji smo ostali smo mnogo razmišljali o svemu. Bili smo zabrinuti zbog svega što je iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako su atmosfera i kvalitet treninga sve bolji. Da li su igrači preboleli ili nisu, znaćemo u duelu sa Mladošću. Ono što su pokazali u poslednja dva treninga mi daje za pravo da verujem da će dati sve od sebe. Moramo zbog grba koji nosimo da opravdamo poverenje svih koji navijaju za Partizan - rekao je dan pred utakmicu Branislav Vukašinović, koji će danas predvoditi ekipu sa klupe.

Igrači osećaju sve što se dešava oko njih

A, sa druge strane terena biće prekaljena ekipa Mladosti, predvođena uvek motivisanim trenerom Nenadom Lalatovićem, koja iza sebe ima pet pobed u nizu. Lučanci su čvrsto na drugoj poziciji na tabeli koja svedoči o težini izazova za crno-bele i kompleksnosti svega što se u celini dešava oko Partizana.

- Ne možemo da kažemo da izlazimo lako na kraj protiv Mladosti u Lučanima, s obzirom na to da su se u prošlosti dešavale pobede, remiji, ali i porazi. Naš domaćin je skup veoma iskusnih igrača, ali nije fizički inferioran. Rival ima čvrstu i tvrdu ekipu, ali daćemo sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat - napomenuo je Vukašinović.

Možda u neko malo bolje vreme meč igrački i ne bi bio toliko upitan, ali, kako reče VD trenera Branisalav Vukašinović dan pred duel: igrači čitaju, čuju, vide i osećaju sve što se dešava oko njih i sve što utiče na teren i ono što "proizvode".

Što se zdravstvene situacije tiče, crno-beli će danas biti lišeni pomoći levog beka Marija Jurčevića, koji se povredio u prvom poluvremenu derbija, a ima još nekoliko igrača koji "vuku" sitne probleme pred današnji duel, koji će verovatno biti izuzetno zahtevan fizički...

Stadion "MrP. Milovanović" u Lučanima

Kapacitet: 8.000

Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad)

Mladost (4-2-3-1): Stamenković, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić, Pejović, Tumbasević, Ćirković, Ćirić, Ljubomirac, Krsmanović

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović, Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Kovač, Kalulu, Zubairu, Natho, Đ. Jovanović

(Telegraf.rs)