Mota nahvalio Vlahovića: "On je lider, važan je i mora tako da nastavi"

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Trener Juventusa, Tiago Mota, nije skrivao zadovoljstvo nakon ubedljive pobede od 3:0 protiv Đenove na stadionu Luiđi Feraris.

Osim što je prekinuo niz remija, Juve je pokazao i čvrstu odbranu, dok je Dušan Vlahović bio ključan igrač sa dva postignuta gola.

Mota je u intervjuu za Dazn otkrio ključne taktičke promene koje su preokrenule utakmicu u korist "Stare dame". Kalulu je pomeren na desnu stranu u odbrani, Kopmajners je igrao bliže Vlahoviću, dok je Jildiz prestao da igra toliko široko, što je omogućilo bolju organizaciju napada.

- Nisam mnogo rekao momcima. Oni uvek provedu trenutak zajedno kako bi razgovarali o tome šta možemo bolje da uradimo. Jildiz je igrajući bliže centru oslobodio naše bekove, što je donelo bolju igru.

Upravo je Yildizova akcija dovela do penala koji je Vlahović uspešno realizovao. Srpski napadač je postigao dva gola, a njegovom igrom je Mota oduševljen.

- Izmene postoje, ali to nisam uradio jer nisam bio zadovoljan njime. Uvek ga vidim u dobroj formi, još bolje kad postiže golove, jer mi se to sviđa i zato što sam srećan zbog njega. On zna koliko je važan i mora tako da nastavi. Vidim ga kao pozitivnog lidera, čak i kad imamo poteškoće u komunikaciji i govoru tela. Ponekad mora da se poboljša i bude u boljoj harmoniji sa ekipom tokom svih 90 minuta, ali je neko ko uvek daje sve od sebe i želi da se takmiči - zaključio je Mota.

(Telegraf.rs)