Varvari sa Nišlijama usred albanskog mesta: Evo šta su uzvikivali pre velikih incidenata u Crnoj Gori

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin / TV Arena sport

Derbi susret devetog kola Prve Crnogorske fudbalske lige završen je pobedom Budućnosti na gostovanju Dečiću 2:0 u pravoj fudbalskoj atmosferi pred punom novom tribinom tek otvorenog stadiona.

Podgoričani su tako stekli osam bodova više na prvom mestu tabele u odnosu na prošlogidšnjeg šampiona i najvatrenije pristalice gostujućeg tima Varvari imali su i više nego dovoljno razloga za slavlje.

Gostujući sektor takođe je bio pun, tokom duela osim prozivki nije bilo incidenata, za razliku od onoga što se u Tuzima dogodilo posle meča, kada su se navijači vraćali svojim kućama.

Nekoliko vozila je prema izveštajima crnogorskih medija pogođeno iz lokalnih ugostiteljskih objekata, nakon čega se nekoliko automobila zaustavilo, a osim verbalnog sukoba i nekoliko upaljenih baklji policija je sprečila veće incidente.

Interesantno je to što su sa navijačima Budućnosti zajedno bile i Meraklije, pristalice Radničkog iz Niša, što se moglo čuti tokom meča, kada su u samoj završnici zapevali uvredljivu pesmu na račun domaćina.

- Mi smo Nišlije, južnoprugaši j****i vaši, j****i vaši - uzvikivali su iz sveg glasa Varvari i Meraklije zajedno.

Prijateljstvo dve grupe traje od kraja 80-ih godina kada su dve ekipe igrale meč na "Čairu", a grupica od 20-30 Varvara je uhapšena jer se atletska staza zapalila nakon ubacivanja baklji. Meraklije su ih ujutru sačekale sa hranom i pićem i od tada su dve grupe u dobrim odnosima.

(Telegraf.rs)