Fudbal je u Nemačkoj druga dimenzija: Navijači Bohuma "zapalili" stadion Milionera i šokirali poznate ultrase

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemci nikada ne razočaraju kada je fudbal u pitanju! Tako smo u petak na otvaranju petog kola Bundeslige imali priliku da vidimo fenomenalan meč na stadionu "Signal Iduna Park" u Dortmundu, a domaća Borusija je prošla trnovit put do pobede protiv Bohuma.

Mateus Bero i Dani de Vit su doneli prednost gostima do 21. minuta, a onda je krenuo nestvarni preokret. Najpre je Seru Žirasi smanjio minus do pauze, u nastavku je bio strelac i za 3:2, a pored njega pogađali su i Emre Džan i Feliks Nmeha.

Tribine su bili krcate i 80.000 ljudi je uživo pratilo fenomenalan splet okolnosti, a gostujući navijači su na kraju tužni napustili stadion. Mada bi se po snimcima reklo da su ostavili nerealan utisak.

Da je u Nemačkoj fudbal više od igre znamo odavno i novi snimci iz nedelje u nedelju to samo potkrepljuju, pa su tako upravo ultrasi poraženog tima u ovom meču pokazali kako se voli klub.

Stadion u Dortmundu je bukvalno goreo, pesma nije prestajala i igrači su osetili podršku svojih navijača. Rezultat je sada izostao, ali će naredni put doći... Makar su domaći navijači ostali u drugom planu, što nije lako kada igrate protiv Borusije.

(Telegraf.rs)